Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+12
$   39.4
  42.34

21 квіт. 2024 13:00

Останнє оновлення  
21 квіт. 2024 14:54
Культура
0

622

0

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися

Підбірка гостросюжетних фільмів.


Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися

Фільми з неочікуваним фіналом цікаво дивитися незалежно від жанру. Подібні стрічки запам’ятовуються надовго та стають культовими. Тому не дивно, що вони завойовують любов широкого кола глядачів. 

Редакція Україна.info рекомендує фільми з непередбачуваною кінцівкою.

Невідомий (2011)

Ліам Нісон - актор, що має власне амплуа. Він часто знімається в однотипних бойовиках, сюжети яких повторюються. Проте трилер «Невідомий» - інший випадок. 

Доктор Мартін Гарріс приїздить разом з дружиною до Берліна на міжнародний конгрес з біотехнологій. Коли він повертається у аеропорт, щоб забрати забутий багаж, то потрапляє в аварію. Після лікарні чоловік повертається до готелю, де вони встигли оселитися, але ніхто його не пам'ятає, а жінка заперечує, що знайома з ним. Згодом взагалі з’являється інший чоловік, який переконує, що саме він доктор Мартін Гарріс. Що відбувається? Головний герой спробує розібратися та повернути собі власне життя. 

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися

Що приховує брехня (2000)

Одна з не надто відомих робіт визнаного режисера Роберта Земекіса. У головних ролях знялися Гаррісон Форд та Мішель Пфайффер.

У містичному трилері головна героїня починає бачити привид дівчини у власному затишному будинку. Згодом вона дізнається про зникнення школярки, яка схожа на примару, що переслідує її. Виявляється, вчителем дівчини свого часу був її чоловік. У жінки закрадаються підозри, але чи існує підґрунтя для них, або ж вона просто сходить з розуму. 

У стрічці відразу кілька крутих поворотів сюжету. Автори постійно намагаються змусити глядачів сумніватися, що правда, а що вигадка. 

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися - фото 2

Таємничий ліс (2004)

Не варто вмикати цей фільм, якщо не додивлятися його до фіналу, який перевертає всю історію з ніг на голову та розставляє крапки над «і». 

За сюжетом, невелике американське поселення, яке нагадує кінець 19 століття, змушене жити ізольовано, тому що навколо їхнього села бродять химерні чудовиська. Люди захищаються від них та намагаються не провокувати. Але сліпа дівчина наважується пройти таємничий ліс, щоб дістати ліки для свого пораненого хлопця. 

Карколомна кінцівка змушує переглянути фільм вдруге. 

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися - фото 3

Піджак (2005)

Едрієн Броді та Кіра Найтлі грають у заплутаному трилері «Піджак». Головний герой помилково потрапляє до психлікарні, де на ньому випробовують нетрадиційну методику. Для цього пацієнта в гамівній сорочці запихають у ящик, який нагадує домовину. Під час одного з таких сеансів чоловік потрапляє у недалеке майбутнє та дізнається, що помер в тому закладі. Тепер йому доведеться розслідувати власну загибель під час стрибків у часі, щоб її уникнути. 

Кіно дуже атмосферне та має відразу кілька неочікуваних сюжетних поворотів.  

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися - фото 4

Пожежі (2010)

Фільм режисера і сценариста Дені Вільнева, автора таких нашумілих блокбастерів, як «Дюна» та «Той, хто біжить по лезу 2049». Стрічка досить сильно вирізняється з загального творчого доробка канадця, але водночас є й чи не найсильнішим зі створених ним творів. 

Двоє близнюків Жанна і Сімон Марвани після смерті матері отримують заповіт, в якому вказано, що вони мусять розшукати свого брата та батька, які залишилися на Близькому Сході, та передати їм листи. Згідно документу, поки цього не буде зроблено, вона забороняє ставити надгробок на могилі, а тіло заповідає поховати оголеним та без труни. Причини розкриваються лише наприкінці. У фінал просто неможливо повірити. 

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися - фото 5

Ідентифікація (2003)

Нуарний трилер не залишить нікого байдужим своїм сюжетом. Десять незнайомців опиняються разом у придорожньому мотелі під час сильної зливи. Вони випадково дізнаються, що мають певний зв’язок один з одним, але згодом починають послідовно гинути за дивних обставин. Чому це відбувається? 

Непередбачуване завершення досить неоднозначне, але його точно не очікуєш побачити в такій історії. 

Фільми з неочікуваним фіналом, від яких важко відірватися - фото 6

Автор – Михайло Чорнопиский