Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 07 травня
+14
$   39.36
  42.4

21 лют. 2024 15:40

Останнє оновлення  
21 лют. 2024 15:47
Культура
0

969

0

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати

Фільми з Джонні Деппом, для тих, хто обожнює головного пірата Голлівуду


Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати

Фільми з Джонні Деппом мають чималу кількість шанувальників незалежно від жанру. Природна харизма та фірмова посмішка зірки спонукає до перегляду стрічки з будь-яким сюжетом. І хоч більшість знають його як капітана Джека Горобця, але в доробку актора чимала кількість різних стрічок.   

Редакція порталу Україна.info пропонує підбірку фільмів з Джонні Деппом, в яких актор особливо чарівний, або змінений до невпізнання.  

Джонні Д. (2009)

Бойопік про життя та смерть «ворога Америка №1» зухвалого грабіжника банків Джона Діллінджера, ніби був створений для таланту Деппа. Актор досконало перевтілився у харизматичного злочинця з джентльменськими манерами, а режисер Майкл Манна відтворив 30-ті роки з такою атмосферою романтики, що глядач більше переживає злочинцям на екрані ніж правоохоронцям, що на них полюють. 

Фільм є екранізацією документального романа Браяна Бурро «Вороги народу: найбільша хвиля злочинності в Америці та народження ФБР, 1933—1934», хоча й знятий в художньому стилі. 

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати

Дев’ята брама (1999)

Містичний трилер режисера Романа Поланскі встиг стати одним з улюбленців глядачів, які шанують подібний жанр. Головний герой - приватний детектив Діно Корсо, який спеціалізується на пошуку рідкісних книгодруків, отримує нетипове завдання. Чоловік мусить порівняти три різні примірники одного видання та визначити, яке з них справжнє. Але справа в тому, що за переказами ця книга здатна викликати самого Люцифера, а навколо починають відбуватися дивні вбивства та події. 

Фільм інтригуючий, а образ відчайдушного дослідника якнайкраще підходить Джонні Деппу. Водночас стрічка має відкритий фінал (як і більшість творів Поланскі), який залишає неоднозначні відчуття. 

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 2

Ромовий щоденник (2011)

Фільм - екранізація книги рок-зірки журналістики Хантера С. Томпсона. Джонні Депп виступав не лише виконавцем головної ролі, але й продюсером стрічки. Актор товаришував з письменником ще з часів екранізації «Страх та відраза в Лас-Вегасі». Кіно стало черговою даниною пам’яті другу після його самогубства. Феєричні похорони «батька гондзо» також, до речі, оплатив актор.

Партнеркою по знімальному майданчику стала акторка Ембер Герд. Та сама майбутня дружина Деппа, що подала на нього до суду та намагалася поховати його кар’єру. Від цього дивитися на їхні відносини в кадрі, знаючи, що відбудеться в майбутньому, ще цікавіше.   

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 3

Мінамата (2020)

Ще один біографічний фільм, який також спродюсував Депп. Історія розповідає про фотографа журналу «Life» Юджина Сміта, що на заході своєї кар’єри вирушає у маленьке рибацьке село Японії, яке протистоїть заводу, що отруює воду. Чесні світлини американця можуть врятувати людей, але чи здатен зневірений митець до подібного дива? 

Красиве, чуйне та людяне кіно, яке через гучний судовий процес, «культуру скасування» та COVID-19, пройшло повз широкого глядача. А дарма. Фільм заслуговує на перегляд. 

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 4

Таємне вікно (2004)

«Таємне вікно» - це психологічний трилер, знятий за оповіданням Стівена Кінга. Актор в чергове приміряє на себе роль аутсайдера. Головний герой письменник, якого зрадила дружина і він змушений переживати депресію у садовому будиночку біля річки. Раптом з’являється чоловік, який звинувачує його в плагіаті власного оповідання. Незнайомець починає переслідувати автора і його колишню. Пара в смертельній небезпеці, або все не так як здається на перший погляд?

Заплутаний сюжет розкривається лише у фіналі. Очікувати на просту розповідь від «короля жахів», було б наївно. 

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 5

Річард говорить «Прощавай» (2019)

Ще один фільм, який мало відомий серед глядачів. Трагікомедія 2018 року про професора, який дізнається, що має невиліковну форму раку та наостанок вирішує налагодити власне життя. Розповідь про порозуміння з собою та навколишнім світом досить позитивна, попри похмуру зав’язку. 

Депп знову самотній і з купою проблем, але залишаючись позитивним, вирішує все та пускається назустріч вічності. Гарний варіант для перегляду-перезавантаження.  

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 6

Мордекай (2015)

Несправедливо обділена увагою ексцентрична комедія про проникливого вусатого шахрая та поціновувача мистецтва Чарльза Мордекая. Після провалу в прокаті про фільм перестали згадувати, але він найкраще підходить для легкого перегляду. 

У стрічці відверто насміхаються над канонами класичних детективів та шпигунських трилерів. Кіно має чималу кількість відмінного гумору, екшн-сцен та локацій з різних міст світу, але сюжет вивітрюється з голови відразу після перегляду. Окрім Джонні Деппа у «Мордекаї» також знялася Гвінет Пелтроу, Еван Макгрегор та Пол Беттані.

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 7

Чарівна країна (2004)

Зворушливий фільм про драматурга Джеймса Баррі. Джонні Депп перевтілюється у письменника, який вигадав Пітера Пена. Стрічка чарівна, які всесвітньовідома казка. 

Автор п’єс для театру втрачає натхнення, але раптом знайомиться з вдовою Девіс та її чотирма синами. Зближення з новою родиною дозволяє вигадати новий світ, де живе дитинство. Актор постає тут у всій красі, а пару по майданчику йому складає Кейт Вінслет.

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати - фото 8

Мадам дю Баррі (2023)

Найновіший фільм з Деппом  на сьогоднішній день. У стрічці актор виконав другорядну роль французького короля Людовіка  XV, але зіграв її так, що затьмарив головну героїню. Образ строго ловеласа, якому все набридло, що шукає відради досить вдало перегукується з реальним життям голлівудської зірки.

Кіно надзвичайно красиве, з відмінними пейзажами та детальним поясненням життя королівського двору у часи піднесення Версалю. 

Круті фільми з Джонні Деппом, про які ви могли не знати

Читайте також:

Автор - Михайло Чорнопиский