Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+22
$   39.4
  42.34

4 берез. 2024 12:32

Останнє оновлення  
4 берез. 2024 17:28
Культура
0

817

0

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин

Підбірка фільмів про собак.


Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин

Фільми про собак часто є чутливими драмами, від яких важко втримати сльози. Незважаючи на щемні сюжети, подібний жанр має чимало шанувальників, які цінують емоційні моменти та історії про віддану дружбу.

Редакція Україна.info підготували підбірку фільмів про собак для тих, хто полюбляє кіно з чотирилапими улюбленцями.

«Тоґо» (2019)

Драматичний фільм вийшов на стримінговому сервісі Disney+. Актор Віллем Дефо грає каюра Леонарда Сеппала, який разом зі своєю собачою упряжкою мусить доставити ліки від дифтерії для жителів міста Ном на Алясці. Тоґо - норовливий пес, який незважаючи нінащо допоможе доставити цінний вантаж, хоч і залишиться в тіні історії, віддавши всю славу іншому собаці на ім’я Балто.

В основу сюжету покладено реальну історію «великої гонки милосердя», яка відбулася 1925 року. В картині показано не лише саму подорож, але й надзвичайно теплі відносини погонича та вожака його упряжки. Хоч між ними й не мусить бути сентиментальності, але саме дружба тварини та людини дозволяє пройти складний шлях.

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин

«Поклик пращурів» (2020)

Гаррісон Форд грає шукача золота, який вирушає у глушину, щоб натрапити на «жилу». Його супутником стає сенбернара Бак, якого викрадають з дому та продають як їздову собаку в Канаді. Фільм знятий на основі роману Джека Лондона.

Під час зйомок не використовували живих тварин, натомість застосовано комп'ютерну графіку. Але це лише пішло на користь стрічці, зробивши її більш насиченою. Чудовий варіант для сімейного перегляду.

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин - фото 2

«Мій пес Ідіот» (2019)

Кіноадаптація повісті «На захід від Риму» американського письменника Джона Фанте. Душевне кіно про сім’ю, любов, відданість та батьківство, каталізатором якого стає випадковий пес.

Фільм дуже незвичайний та неочікувано якісний. Собака, який прибивається до сім’ї вдалого у минулому письменника, раптом дозволяє переосмислити ціле життя зневіреного чоловіка. Особливе кіно.

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин - фото 3

«Життя і мета собаки» (2017)

Зворушлива історія про реінкарнацію собаки, яка повертається до життя, пам’ятаючи про своїх попередніх господарів. Певно - це один із найзворушливіших фільмів про тварин, який змушує задуматися: «Хто кому більше потрібен - господар тварині чи навпаки?»

Стрічка створена на основі однойменного роману В. Брюса Камерона. За визначенням - це пригодницька комедія-драма, але «сльозливих моментів» в стрічці вистачає.

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин - фото 4

«Альфа» (2018)

Люди товаришують з собаками тисячі років і кожен знає історію, як це сталося. Спочатку наші пращури приручили вовків, а потім їх одомашнили. Але як відбулася зустріч вперше? «Альфа» - кіно саме про взаємини між юним мисливцем та дикою твариною, що поклали початок історичній дружбі.

Кіно насичене подіями та поворотами сюжету. Пригодницький фільм має достатньо екшн-сцен та яскравої комп’ютерної графіки.

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин - фото 5

«Мій вовк» (2021)

Романтичне французьке кіно про дівчинку, яка після смерті матері знаходить друга у вовченяті. 8-річна Вікторія переїжджає разом із батьком з міста до будиночка в горах. Дитина важко переживає втрату рідної людини, та новий друг повертає її до життя. Але що станеться, коли хижак виросте? 

Дуже красиве, добре та сентиментальне кіно, яке не залишить байдужим глядача.

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин - фото 6

«Його собаче діло» (2017)

Один з останніх фільмів в кар’єрі Брюса Вілліса, які варто переглянути. Комедія про приватного детектива, який мусить повернути свого пса, взятого в заручники бандою негідників. Головний герой потрапляє у низку безглуздих та абсурдних ситуацій, щоб визволити улюбленця.

Кіно легке та цікаве. Роль головного антагоніста виконав «аквамен» Джейсон Момоа. За своєю абсурдністю стрічка нагадує культовий «Великий Лебовські», але в ній більше гумору та менше заплутаних алегорій. 

Фільми про собак, які сподобаються не лише любителям тварин - фото 7

Читайте також:

Автор - Михайло Чорнопиский