Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+12
$   39.4
  42.34

26 берез. 2024 12:52

Останнє оновлення  
26 берез. 2024 13:52
Культура
0

855

0

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків

Підбірка фільмів, які зрозуміють тільки чоловіки.


Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків

Фільми для чоловіків сьогодні не в моді. Під впливом різних суспільних рухів кіно, де на першому місці показано силу, витримку та характер головного героя, знімають все рідше. Водночас чоловіче кіно необхідне. Стрічки подібного жанру дозволяють знаходити сили, щоб підійматися вранці й робити те, що потрібно. 

Редакція Україна.info рекомендує фільми, які сподобаються чоловікам. 

Лок (2013)

Монофільм з Томом Харді в головній ролі. Крім нього у стрічці більше немає акторів, а у кадрі не показано нічого крім того, як чоловік веде автомобіль та розмовляє по телефону. Але відірватися від подій на екрані неможливо. Стрічка захоплює краще ніж найзаплутаніші трилери.

За сюжетом, чоловік, який має успішну кар’єру, чудову сім’ю, вплив та друзів сідає за кермо та їхатиме кілька годин. Він знає, що в кінці подорожі його життя буде зруйноване. Але він все одно сідає у автомобіль і починає їхати, тому що так правильно. Інакше не можна. Інакше він буде не чоловіком.

Надзвичайно сильний фільм. 

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків

Тренувальний день (2001)

Кримінальний трилер з Дензелом Вашинґтоном та Ітананом Гоуком в головній ролі - визначне кіно початку 2000-х. Новачок переводиться у відділі боротьби з наркотиками та отримує в напарники досвідченого ветерана поліції. Він добре знає правила злочинного світу, тому що протистоїть йому чи тому, що є його частиною?

Кіно про вибір та вплив авторитетів. Чи потрібно діяти правильно у хибній ситуації? Чи потрібно виконувати наказ, якщо знаєш, що він незаконний? На чиїй ти стороні у відповідальний момент? 

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 2

Бійцівський клуб (1999)

Культовий фільм Девіда Фінчера не втрачає своєї популярності з роками. Екранізація роману американського письменника Чака Поланіка вийшла настільки вдалою, що навіть сам автор визнав - змінений фінал більше личить його історії. 

Бійцівський клуб - це кіно про юнацький бунт, який може зайти надто далеко, якщо його вчасно не приборкати. Кіно про чоловіків, яким важко реалізувати в сучасному світі, а ще про гнів, з яким варто щось робити. Крім того, воно про дружбу, братерство, потребу в об’єднанні та лідерстві. 

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 3

Залягти на дно в Брюгге (2008)

Колін Фаррелл та Брендан Глісон відіграють просто неймовірний дует в кримінальній трагікомедії. Стрічка входить до переліку 250 найкращих фільмів за версією IMDb. 

Дебютний фільм ірландського кінорежисера і відомого драматурга Мартіна Мак-Дони досить іронічний. Основний сюжетний поворот покладено на принцип, якого мусить дотримуватися справжній чоловік - обіцяне потрібно виконувати навіть, якщо це означає винести собі мізки.

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 4

Ірландець (2011)

Ще один фільм головну роль в якому виконав Брендан Глісон. Стрічка розповідає про копа з Ірландії, якого важко назвати професіоналом на перший погляд. Наркотики, повії, сумнівні зв’язки та легковажне ставлення до виконання поставлених завдань можуть здатися завадою для роботи в поліції. Напевно, але правила у великому місті та маленькому провінційному краї різні і захищати їх потрібно інакше. 

Неймовірно смішне кіно, що показує як не обов’язково бути зразковою людиною, аби гідно виконувати свій обов’язок.

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 5

Морпіхи (2005)

Джейк Джилленгол грає хлопця, який вирішую втекти від буденності, ставши морським піхотинцем на війні у Кувейті. Водночас це не воєнне кіно. Стрічка більше про те, як влаштовані чоловічі колективи з середини. Коли моральні принципи відкинуті, то скупчення молодих хлопців більше нагадує зграю із своїми правилами. 

Фільм описує дух братерства, зраду коханих, вбивства, обов’язок, страх та бажання щось змінити у цьому світі, наприклад, власне життя. У фільмі чимало ситуацій, які зрозуміють лише чоловіки. 

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 6

Тепер я йду в далеку далечінь (2007)

Фільм про юнака Крістофера Маккендлесса, який відмовився від звичного життя заради усамітнення з природою у Канаді. У цій пригоді хлопець гине від виснаження та голоду. Режисер Шон Пенн екранізував реальну історію 22-річного американця, яка сталася на початку 90-х. Творці картини спробували пояснити, чому перспективний молодий чоловік відмовився від відведеної йому соціальної ролі заради далекої глушини. 

Усамітнення - це досить поширена чоловіча ознака - риболовля, одиночні туристичні походи, праця в гаражі…  Для тих, хто ловить себе на бажанні кинути все та зникнути, ця стрічка стане одкровенням.

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 7

Мисливець на лисиць (2014)

Ще одна історія на реальних подіях, яка сталася у 90-х. В центрі сюжету два брати - олімпійські чемпіони з боротьби, які, не зважаючи на власні спортивні здобутки, мають посередній достаток. Молодший Марк Шульц приймає пропозицію від мультимільйонера Джона Дюпона очолити команду для підготовки до нових Олімпійських ігор. Але він мусить залучити до роботи й брата Дейва, хоча й відчуває себе постійно в його тіні. 

Кіно перенасичене тестостероїдною напругою, що в результаті призводить до трагедії. Акторський тандем Ченнінга Татума та Марка Руффало настільки органічний, що в певних сценах їм вдається передати потрібну атмосферу навіть без реплік. Коміка Стіва Керелла взагалі складно впізнати у образі антагоніста, настільки вдало він перевтілився для драматичної ролі. 

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 8

Старим тут не місце (2007)

Брати Коени вже внесли свої імена в історію, як визнанні кінотворці. Їхній фільм «Старим тут не місце» краще підтвердження для цьому статусу. 

Історія про холоднокровного вбивцю, який не спиниться ні перед чим, вийшла занадто багатошаровою. У стрічці показані різні сильні чоловічі характери. Фінальне рішення персонажа Томмі Лі Джонс, який зіграв шерифа, також дуже показове. 

На 1 березня 2024 року фільм займає 150 позицію у списку 250 кращих фільмів за версією IMDb.

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 9

Проти течії (2009)

Письменник Пол Томпсон втрачає у автопригоді вагітну дружину. Чоловік намагається пересилити втрату. До роковин трагедії він вирішує здійснити заповітну мрію дитинства та присвятити її коханій - переплисти річку Гудзон. Аби розрадити друга шкільний знайомий Джефф погоджується супроводжувати його в авантюрі.

Це кіно про твердість чоловічого рішення. Головний герой втрачає сенс життя та намагається вчинити самогубство, але дає обіцянку, що спробує його знайти протягом наступних п’яти років. Чи буде щось у світі, що здатне змінити його думку, коли час спливе?

Маскулінне кіно або 10 фільмів для чоловіків - фото 10

Читайте також:

Автор - Михайло Чорнопиский