Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+20
$   39.4
  42.34

11 квіт. 2024 17:40

Останнє оновлення  
11 квіт. 2024 17:40
Культура
0

847

0

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися

Підбірка стрічок із Тімоті Шаламе.


Тімоті Шаламе - нова зірка Голлівуду. Перспективний актор впевнено підкорює вершини кінотріумфу. Це підтверджує і ціла армія шанувальників його творчості. 

Нещодавно на великі екрани вийшла друга частина "Дюни", головна роль в якій належить красунчику Шаламе. 

Редакція Україна.info рекомендує цікаві фільми з Тімоті Шаламе, які вийшли за останні роки та показують багатогранність актора.

Дощовий день у Нью-Йорку (2019)

«Дощовий день у Нью-Йорку» - це картина режисера Вуді Аллена, яка цілком відповідає його творчому стилю. Тімоті Шаламе грає роль чарівного інтелектуала Гетсбі Веллса, який запрошує свою дівчину Ешлі Енрайт (Ель Феннінг) провести вихідні в Нью-Йорку. Тут чимало діалогів між парою на найрізноманітніші теми. Легка історія з меланхолічним та абсурдними епізодами. 

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися

Король (2019)

Стрічка створена за мотивами кількох п'єс Вільяма Шекспіра «Генріад». В ній розповідається про Принца Уельського Генріха, якого друзі називають «Хал». Після смерті батька він стає королем Англії та розпочинає переможну війну над Францією. 

У стрічці Шаламе зумів втілити рішучість та протиріччя, з якими стикається його герой. Одна з найсильніших драматичних ролей актора.   

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися - фото 2

Вонка (2023)

Новий погляд на події дитячого фентезійного роману «Чарлі і шоколадна фабрика» валлійського письменника Роальда Дала. Якщо точніше, то йдеться про приквел до оригінальної історії. У музичному фільмі розповідають про те, як Віллі Вонка зумів стати найвідомішим виробником шоколаду у світі. 

Стрічка є передісторією до фільму «Чарлі і шоколадна фабрика» 2005 року з Джонні Деппом у головній ролі. Тімоті Шаламе органічно влився в роль та виглядає на екрані не менш ексцентрично ніж його знаменитий попередник. 

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися - фото 3

Французький вісник від Ліберті, Канзас Івнінґ Сан (2021)

Стрічка відноситься до робіт Веса Андерсона, який відомий завдяки особливій колористиці та насиченості яскравими фарбами своїх робіт. Тим більш цікаво виглядає ця картина, тому що частково знята у чорно-білому тоні. 

Тімоті Шаламе виконав роль у одній з новел, на які поділений «Французький війсник». Він грає ватажка студентського руху протесту. У фільмі красунчик носить вуса та має відразу дві сцени з сексом. 

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися - фото 4

Не дивіться вгору (2021)

У нашумілому карантинному хіту Тімоті дісталася епізодична роль, але навіть у ній він виглядає неперевершено. Ділячи майданчик з Дженніфер Лоренс, Леонардо ді Капріо, Меріл Стріп та іншими, молодому актору вдалося частково перетягнути увагу до свого персонажа. 

«Не дивіться вгору» - це завуальована сатира на небажання суспільства бачити очевидну проблему, яка буквально нависає над усіма, заради власних інтересів. В картині алегорично відтворюють ситуацію з COVID-19, яка породила хвилю антивакцинаторів, безглуздих теорії про походження вірусу, а також чималу кількість фейків. 

Не Дюною єдиною: 5 фільмів з Тімоті Шаламе, які варто подивитися - фото 5

Читайте також:

Автор – Михайло Чорнопиский