Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
вт, 07 травня
+12
$   39.36
  42.4

8 січ. 2024 17:44

Останнє оновлення  
8 січ. 2024 17:44
Культура
0

602

0

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу

Підбірка детективів, які варто подивитися.


5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу

Непередбачувані детективи - це швидше рідкість, ніж поширене явище. Знайти якісну історію з захопливим сюжетом та неочікуваною кінцівкою складно. Допитливі глядачі, яким вдається наперед вгадати, хто ж насправді вбивця, часто розчаровуються у пошуках гідного для перегляду кіно.

Тому редакція Україна.info пропонує підбірку детективів, які точно оцінять любителі жанру.

Невидимий гість (2016)

Іспанський кінематограф все гучніше заявляє про себе та знаходить шанувальників на популярних стрімінгових платформах. “Невидимий гість” - це неонуарний детектив з красунчиком Маріо Касасом у головній ролі. Похмурість та некваплива оповідь цілком компенсують різкі зміни сюжету та неочікувана розв’язка, у яку важко повірити. Навіть шанувальники заплутаних історії цього разу залишаться спантеличені від фіналу.  

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу

Вбивство у “Східному експресі” (2017)

Найсучасніша екранізація відомого роману Агати Крісті про дотепного детектива з кумедними вусами. Роль Еркюля Пуаро виконав Кеннет Брана, який також виступив продюсером та режисером. 

Фільм вийшов більш яскравим та розважливим, ніж наступні два продовження “Смерть на Нілі” (2022) та “Привиди у Венеції” (2023). У першій стрічці чимало гумору, але головна перевага - це акторський склад. До касту картини увійшли: Джонні Депп, Пенелопа Крус, Віллем Дефо, Олівія Колман, Мішель Пфайффер та інші. У всім відому історію справді вдалося вдихнути нове життя.  

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу - фото 2

Дівчина з тату дракона (2011)

Детективний трилер від визнаного майстра подібного жанру Девіда Фінчера за мотивами роману письменника Стіга Ларссона. Чергова спроба перенести на великі екрани спадок письменника вийшла більш ніж вдалою. Холодні північні пейзажі поєднуються із заплутаною історією родинних таємниць, вбивств та змов. У всьому цьому доведеться розбиратися журналісту Мікаелю Блумквісту (Деніел Крейг) разом з бісексуальною хакершою Лісбет Саландер (Руні Мара).

Фільм надзвичайно атмосферний та захопливий від чого ще прикріше, що творці відмовилися від зйомок продовження після досить посереднього результату в прокаті. Щоправда, у 2018 році вийшла ще “Дівчина у павутинні” з іншими акторами та сюжетом, але за якістю історії та грою вона зовсім не рівня. 

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу - фото 3

Дівчина в тумані (2017)

Європейський детектив “Дівчина в тумані” незаслужено пройшов непоміченим серед більшості глядачів через засилля гучних голлівудських прем’єр. Акторський дует італійця Тоні Сервілло та француза Жана Рено перетворює стрічку на беззаперечне задоволення.

У невеличкому містечку на Півночі Італії, яке заховане у горах, напередодні Різдва зникає дівчинка. Вона стала жертвою маніяка чи ні? Це має з’ясувати інспектор, але чи вдасться йому? 

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу - фото 4

Бувай, дитинко, бувай (2007)

Нетиповий детектив у кримінальному жанрі. У передмісті Бостона зникає 4-річна дівчинка з не надто благополучної сім’ї. Пошуки поліції нічого не дають, тому тітка звертається до допомогу до двох детективів, які мають зв’язки “на вулиці”. 

Фільм постійно задає глядачеві запитання: “Що добре, а що погано? Що правильно, а  що ні? Чи потрібна взагалі справедливість у неідеальному світі?” Від обраної відповіді залежать результат пошуку дитини і майбутнє головного героя у виконанні оскароносного Кейсі Аффлека. Наважиться він довести справу до кінця? Неперевершений фінал.

5 непередбачуваних детективів, від яких неможливо відірватися до фіналу - фото 5

Автор - Михайло Чорнопиский

3 груд. 2023 12:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Культура
0

3582

0
5 небанальних трилерів для любителів небанальних трилерів

Україна.info пропонує підбірку трилерів, які варто подитивитися.


Screenshot_1

Цікаві трилери, які варто переглянути, не так вже й легко відшукати. Фільми із заплутаним сюжетом та неочікуваною кінцівкою з’являються рідше, ніж того хотілося б. Але якісні стрічки цього жанру дарують справжнє задоволення від перегляду. 

Редакція сайту Україна.info підготувала підбірку фільмів, які зможуть полоскотати нерви та триматимуть у напрузі до останньої хвилини.  

Загублена (Gone Girl) 2021

Визнаний творець трилерів режисер Девід Фінчер у 2021 році створив черговий шедевр. «Загублена» - це заплутаний фільм, який постійно обманює очікування глядача. Історію кілька разів перевертають з ніг на голову, а потім знову на ноги. Зрозуміти, хто у стрічці жертва, а хто кривдник, що добре, а що погано не вдасться навіть після фінальних титрів. 

Акторка Розамунд Пайк настільки вдало зіграла головну роль, що, здається, була народжена саме для неї. Її партнер по знімальному майданчику Бен Аффлек також виглядає цілком органічно. Захоплююче кіно.

5 небанальних трилерів для любителів небанальних трилерів

Полонянки (Prisoners) 2013

Фільми режисера Дені Вільнева відрізняються заплутаністю сюжету, а також зростаючим напруженням, яке досягає максимальної кульмінації у фіналі. У «Полонянках» обидва цих компоненти зводяться в абсолют. У фільм показано розслідування раптового зникнення дітей, яке відкриває жахливу таємницю провінційного містечка.

Акторський склад відмінний: Г'ю Джекман, Джейк Джилленгол, Пол Дано та інші. Стрічка входить до рейтингу 250 кращих фільмів за версією IMDb.

5 небанальних трилерів для любителів небанальних трилерів - фото 2

Чорна скринька (Boîte noire) (2021)

Французько-бельгійський детективний трилер 2021 року пройшов майже непомітно для українського глядача, а дарма. Стрічка виявилася одним з найяскравіших прикладів у жанрі за останні роки. 

Головний герой — професіонал з розшифрування бортових самописців. Йому доручають дослідити одну з «чорних скриньок» після авіакатастрофи, але згодом просять припинити розслідування. Експерт намагається самостійно дізнатися правду, поки його життя висить на волосині. 

5 небанальних трилерів для любителів небанальних трилерів - фото 3

Телефонна будка (Phone Booth) (2002)

«Хіба не дивно? Дзвонить телефон, ти не знаєш хто, але відчуваєш потребу зняти слухавку», - говорить герою Коліна Фаррелла незнайомець, який виявляється снайпером, що тримає його на прицілі у телефонній будці. Стрілець вимагає від своєї жертви зізнатися у власних гріхах, зрадах та лицемірстві, інакше він натисне на курок. Співрозмовник на іншому кінці швидко доводить, що не жартує. 

Оригінальний сценарій, переконлива гра, непересічна історія, яскрава розв’язка. Що ще потрібно для хорошого трилера? 

5 небанальних трилерів для любителів небанальних трилерів - фото 4

Гра (The Game) (1997)

«Гра» - ще один фільм Фінчера, який справедливо можна назвати найкращим трилером, знятим на сьогодні. Сюжет постійно жонглює увагою глядача, не даючи визначитися, де правда, а де вигадка. Відповідь розкривається лише у неймовірному фіналі. Тому варто налаштуватися на перегляд фільму цілком, інакше ризикуєте впустити найголовніше. 

«Гра» настільки ретельно продумана головоломка, що, коли на екрані з’являються титри, то хочеться стерти собі пам’ять, щоб переглянути кіно знову. Але через головний твіст наприкінці - це стає тим досвідом, який повноцінно можна пережити лише один раз. Щира заздрість тим, хто ще не встиг цього зробити. 

5 небанальних трилерів для любителів небанальних трилерів - фото 5


Автор - Михайло Чорнопиский