Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 20 травня
+15
$   39.43
  42.75

19 берез. 2024 15:16

Останнє оновлення  
19 берез. 2024 15:16
Культура
0

651

0

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись

Підбірка стрічок, що допоможуть переосмислити життя. 


Стрес постійно супроводжує життя сучасної людини. Інтенсивність подій, погані новини та негаразди можуть вибивати з колії. Існують різні методи повернення в тонус. Перегляд «правильних» фільмів - один із них. 

Редакція Україна.info рекомендує фільми для перезавантаження, які допоможуть відновити віру у краще

Де ти поділася, Бернадетт (2019)

Головна героїня, яку втілила Кейт Бланшетт, переживає глибоку особисту і творчу кризу. Їй не подобається оточуюче середовище, люди і власне життя. Як зрозуміло з назви, в один день вона раптово зникає. 

Майже детективне кіно про втрату віри в себе та мрії, дає відповідь на питання: «Що робити тоді, коли здається ніби кращі роки минули?» Бернадетт знаходить вихід і показує його глядачам. 

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись

Річард говорить «Прощай» (2018)

Фільм з Джонні Деппом, який свого часу пропустила широка аудиторія, а дарма. За сюжетом, у викладача Річарда Брауна життя йде на перекіс. Він дізнається, що смертельно хворий, дружина зраджує з начальником, донька робить камінг-аут, а все навколо котиться у прірву. Замість впасти в апатію, головний герой вирішує вчиняти так, як йому здається за потрібне з відведеним часом. Ставши самим собою, Річард показує, що він хороша людина і встигає змінити все на краще. 

Не зважаючи на щемний фінал, кіно має майже терапевтичний вплив. Стрічка відповідає, де знайти сили навіть у ситуації, яка виглядає безвихідною.

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись - фото 2

Залишені (2023)

Оскарівський номінант, найдивніше різдвяне кіно і одна з найкращих стрічкок минулого року - так можна охарактеризувати фільм режисера Александра Пейна «Залишені». В ньому мало акторів, локацій та майже відсутні активні дії, натомість головні герої багато розмовляють, сперечаються і мовчать. 

На початку фільму показують трьох людей, які не потрібні нікому, але змушені залишатися разом протягом свят. Їхня взаємодія змінює кожного і наприкінці вони знаходить те, на що заслуговують. Кіно ніби говорить, що зміни не завжди означають щось погане, навіть якщо вони неприємні. 

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись - фото 3

Ніжний бар (2022)

Джордж Клуні не лише відомий своїми акторськими роботами, але давно знімає кіно як режисер. Його «Ніжний бар» з Тай Шеріданом та Беном Аффлеком - це якась химерна суміш доброти, щирості, розпачу, любові, з якої і складається справжнє життя.

У центрі сюжету хлопчик, який разом з матір'ю не від хорошої долі повертається до дідового будинку, де мешкає їхня родина. Він змушений пізнавати життя у дядьковому барі, сподіватися на зустріч з батьком, який їх покинув, здобувати досвід та кохання. Ця некваплива розповідь без прикрас показує, як труднощі стають паливом для нових досягнень, тому не потрібно їх боятися. 

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись - фото 4

Слова (2012)

Бредлі Купер грає письменника, який випадково видає чужий роман за свій і здобуває славу, але потім його знаходить старий чоловік, який є автором рукопису. І хоч така зав’язка нагадує більше трилер, насправді це дуже ніжний драматичний фільм про відносини та ціну визнання. 

«Слова» важко охарактеризувати. Вони розповідають про роздоріжжя, на яких час від часу опиняється кожен. Інколи змінити хід подій неможливо, тому їх потрібно прийняти. Чудове кіно. 

5 фільмів, які допоможуть перезавантажитись - фото 5

Читайте також:

Автор - Михайло Чорнопиский