Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+14
$   39.43
  42.75

25 груд. 2023 13:41

Останнє оновлення  
25 груд. 2023 13:41
Культура
0

494

0

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів

Найкращі новорічні мультфільми для дітей.


Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів

Різдво та Новий рік – найкраща пора, щоб провести час з сім’єю. Об'єднати родини можуть святкові мультфільми, які подобаються як дорослим, так і малим. Новорічні мультики чи якісна різдвяна анімація виходить не так часто, але вихід є…

Редакція Україна.info пропонує підбірку новорічно-різдвяних випусків популярних мультфраншиз попередніх років, ранжованих від новіших до більш пізніх. 

Поганці: Зіпсоване свято / The Bad Guys: A Very Bad Holiday (2023)

Після успіху мультфільму “Поганці”, Netflix підготував новорічну короткометражку зі знайомими персонажами. Очевидно, це гарний знак на користь продовження оригінальної історії. 

Розповідь йтиметься про той період, коли друзі ще не стали на “шлях істини”. Поганці випадково псують новорічні святкування. Щоб зберегти щорічну традицію різдвяних крадикул, пану Вовчуку та його банді доведеться спочатку швиденько відновити відповідну атмосферу. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів

Бебі Бос: Різдвяний бонус / The Boss Baby: Christmas Bonus (2022)

Інша франшиза про діловитого малюка у підгузку вітала глядачів з Різдвом у 2022 році. У 47-ми хвилинній історії йдеться про те, як Бос-молокосос випадково міняється місцями з одним із ельфів Санти і опиняється на Північному полюсі. На це варто глянути. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 2

Як приборкати дракона: Повернення додому / How to Train Your Dragon: Homecoming (2019)

Після трьох частин історій про драконів компанії DreamWorks Animation та Universal Pictures підготували для фанатів короткий різдвяний випуск. Дія відбувається перед епілогом трилогії.

Гикавка та Беззубик возз’єднуються, щоб нагадати обом своїм видам про нерозривний зв’язок між вікінгами та драконами, а ще врятувати святкові традиції села.

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 3

Крижане серце: Різдво з Олафом / Olaf's Frozen Adventure (2017)

Супер-хіт від Disney “Крижане серце” також має власну святкову короткометражку. Головним героєм розповіді в ній став улюбленець дітлахів сніговик Олаф. 

За сюжетом, напередодні свят Ельза винувато повідомляє Анні, що в них немає родинних традицій. Бажаючи розрадити сестер, Олаф разом із оленем Свеном вирушає у неймовірну пригоду на пошуки сімейних звичаїв до великого святкового дня.

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 4

Історія іграшок: Загублені в часі / Toy Story That Time Forgot (2014)

“Історія іграшок” - це визнаний хіт від анімаційної студії Pixar. З 1995 року серія налічує чотири оригінальних мультфільми, а також приквел у вигляді окремої частини про База, який вийшов у 2022 році під назвою “Лайтер”. Крім цього існує відразу кілька короткометражних мультфільмів за участі популярних героїв. Один з них відбувається під час різдвяних свят. 

Боні приходять у гості до знайомих і Вуді з друзями доведеться зустрітися з іграшками-динозаврами. Виявляється, з ними ніколи не гралися і вони сприймають свій образ занадто буквально. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 5

Льодовиковий період: Різдво мамонтів / Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Серія мультфільмів про Льодовиковий період радує глядачів уже двадцять років. Перша частина побачила світ у 2002, а останні на сьогодні “Пригоди Бака” вийшли на екрани у 2022 році. Така велика франшиза обов’язково мала б мати власну серію про новорічні свята і вона дійсно є. 

У 2011 році представили “Різдво мамонтів”, яке не поступається за рейтингом попереднім доісторичним пригодам. 

Сід випадково руйнує різдвяний камінь і Менні переконує його, що той потрапив до чорного списку Санти. Аби виправити ситуацію, лінивець вирушає на Північний полюс, аби перепросити, але робить все лише гірше. Тепер мамонт з друзями мусить рятувати Різдво у всьому світі. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 6

Кунг-фу Панда: Святковий випуск/ Kung Fu Panda Holiday Special (2010)

Ще одна мультфраншиза-довгожитель - “Кунг-фу Панда”. У 2024 році очікують на вихід нової четвертої частини про По. Пригадати головних героїв та дух мультстрічки можна завдяки “Святковому випуску”. 

За традицією Панда разом з батьком пригощають мешканців села на свята супом з локшиною. Але майстер Шифу повідомляє По, що він як воїн дракона зобов'язаний влаштувати святкування в нефритовому палаці. Головний герой тепер має і зберегти сімейні традиції, і виконати свій суспільний обов’язок. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 7

Веселого Мадагаскару / Merry Madagascar (2009)

На анімації від DreamWorks про невгамовних жителів зоопарку виросло вже кілька поколінь. Саме тому новорічна серія стане найкращим варіантом для сімейного перегляду. Хронологічно події відбуваються після другої “африканської” частини “Мадагаскару”. Під час перегляду варто зважати на цей факт. 

За сюжетом, Санта потрапляє в аварію та падає на Мадагаскар. Від удару добродій отримує амнезією, тому Алекс, Марті, Мелман та Ґлорія беруть на себе зобов'язання доставити подарунки дітям. Заодно вони сподіваються повернутися до Нью-Йорку на чарівних санчатах... 

До слова, існує ще один новорічний випуск 2005 року, що називається “Пінгвіни з Мадагаскару. Операція З Новим Роком!”.

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 8

Шрек і Різдво / Shrek the Halls (2007)

“Шрек” також має відразу два короткі мультфільми про Різдво. Перший вийшов у 2007 році та називається “Шрек і Різдво”. В ньому добрий людожер намагається створити для родини справжнє Різдво, але як цього досягти, не знає, тому що раніше ніколи не святкував його. Та на допомогу прийдуть Осел, Кіт у чоботях і вся знайома компанія. 

А в 2010 на екранах з’явився семихвилинний “Різдвяний шректакль віслюка / Donkey's Christmas Shrektacular”. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 9

Каспер і Різдво привидів / Casper's Haunted Christmas (2000)

Чи пам’ятаєте ще доброго привида Каспера? Популярна наприкінці 90-х початку нульових франшиза сьогодні майже невідома дітям, а дарма. У серії є відмінна новорічна історія. 

З наближенням Різдва добрий привид Каспер очікує на справжнісіньке святкове диво. Він намагається бути привітним та знайти нових друзів. Така поведінка не подобається Королю Привидів, адже примари мусять лякати людей, а не святкувати з ними. 

Від Шрека до Поганців: 10 новорічних випусків відомих мультфільмів - фото 10

Автор - Михайло Чорнопиский