Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

25 лют. 2024 15:05

Останнє оновлення  
26 лют. 2024 14:09
Події
0

284

0

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам

Підбірка фільмів для бізнесменів.


Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам

Фільм про бізнес, які розповідають історії створення великих корпорації та гігантів ринку - це реальні події, що більше нагадують вигадку. За карколомним успіхом з багатомільйонним прибутками може стояти незначний випадок, без якого все згадане не відбулося б.

Редакція Україна.info пропонує кіно про бренди та стартапи, яке допоможе повірити в свої сили та знайти натхнення розвивати власну справу. 

Засновник (2016)

Всі знають мережу ресторанів швидкого харчування McDonald's. Гігант індустрії змінив самі правила гри у бізнесі з приготування їжі та досягнув світових масштабів. Проте люди, які придумали концепцію закладу не мають до цього відношення. 

«Засновник» - це фільм про бізнесмена Рея Крока, який з маленької забігайлівки зумів створити бренд №1 у світі. Фільм дуже наочно показує, як McDonald's став тим, яким ми його знаємо сьогодні. Головну роль виконав Майкл Кітон. Кіно однозначно здивує любителів відомих гамбургерів та картоплі фрі.

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам

Соціальна мережа (2010)

Facebook та його засновника Марка Цукерберга відомі, певно, кожному користувачу Інтернету, але історія створення популярної соціальної мережі почалася зі студентського жарту. Фільм 2010 року режисера Девідом Фінчером з актором Джессі Айзенбергом в головній ролі - це спроба художнього осмислення появи інформаційного гіганта, якого до цього не існувало. Стрічка більше тяжіє до драми ніж автобіографії, але дуже насичена та постійно тримає в напрузі. 

До слова, самому Цукербергу кіно не сподобалося. 

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам - фото 2

BlackBerry (2023)

Сучасне покоління не знає про бренд BlackBerry, але саме ці мобільні телефони займали половину всього світового ринку та були мегапопулярними на початку 2000-х. Канадська компанія перевернула світ мобільного зв’язку та заклала основи спілкування за допомогою швидких повідомлень. 

Історія про колосальний зліт та «бізнес смерть» техногіганта динамічна, зухвала та неймовірна. До чого тут Стів Джобс? 

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам - фото 3

AIR (2023)

Кросівки AIR Jordan - це не просто взуття, а символ, який змінив сам підхід до співпраці між популярними брендами та спортсменами, які їх рекламують. Після контракту з маловідомим, але перспективним баскетболістом Майкло Джорданом компанія Nike відкрила нову сторінку корпоративного співробітництва, чого до неї не робив ніхто. Зухвалий вчинок створив глобальну індустрію кросівок з багатомільярдним обігом. Все це реальна історія. 

«AIR» - фільм режисера Бена Аффлека, головну роль в якому виконав друг дитинства Метт Деймон. Кіно про досягнення нездійсненної мети, коли всі карти проти тебе. 

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам - фото 4

Гра на пониження (2015)

Світ досі переживає глобальну фінансову кризу, яка сталася у 2008 році. Компанії та бізнесмени втратили статки під час падіння іпотечного ринку. Але чотири непомітні біржові гравців, які побачили насування бурі заздалегідь, змогли отримати багатомільйонні прибутки в «грі на пониження». Головні ролі виконали: Крістіан Бейл, Бред Пітт, Стів Карелл, Раян Ґослінґ та інші. 

Занурення у світ маклерів та «білих комірців» показано максимально детально та просто, щоб далекий від фінансового світу глядач зміг зрозуміти всі особливості складних процесів. А щоб було дохідніше, то особливі нюанси пояснює оголена Марго Роббі, сидячи у ванній з піною (це не жарт). 

Реальна історія сталася в США і найкраще демонструє, що у бізнесі немає авторитетів, а є лише впевненість у власній правоті.

Становлення і крах корпорацій: фільми, які сподобаються бізнесменам - фото 5

Читайте також:

Автор - Михайло Чорнопиский