Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

24 черв. 2024 17:03

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

596

0

Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет

Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет

Підбірка фільмів із захоплюючими діалогами. 


Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет

Фільми з гарним сценарієм, де захопливі діалоги між персонажами важливіші за те, що з ними відбувається на екрані - це особлива насолода для кіноманів. Стрічок, що здатні вразити глядачів лише силою слова, обмаль, але їх перегляд точно стане подією, яку ще довго хотітиметься прокручувати у голові.

Редакція Україна.info пропонує підбірку хороших фільмів, де персонажі ведуть розмови, від яких не відірватися. 

Екзотичне весілля (2018)

«Екзотичне весілля» - це некваплива розповідь на фоні італійських пейзажів. Вайнона Райдер та Кіану Рівз втілюють на екрані буркотливу парочку, яких запросили на одруження, що обом не до душі. Весь фільм вони говорять між собою та потрапляють у кумедні ситуації, від яких смішно, ніяково та часом сумно. Це розповідь про двох дивакуватих людей, що здатні знайти один одного у недосконалому світі частиною якого є й вони.

Фінал романтичний, що завершує історію на позитиві. 

Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет

Мерзенна вісімка (2015)

Квентін Тарантіно визнаний майстер діалогів у своїх фільмах. Сценарії кінотворця насичені розмовами, які часто не мають стосунку до сюжету, але краще розкривають персонажів ніж їхні вчинки. У вестерні «Мерзенна вісімка» режисер досягнув вершини у цій справі.

Головні герої, які через заметіль збираються у салуні, мають різні біографії, характери та мотиви. Щоб познайомити глядачів з усіма та пояснити, чому історія виходить саме такою, автор змушує персонажів постійно розмовляти, обмінюватися репризами та виголошувати промови. Спостерігати за всім разом з сюжетом, який від цього стає лише кращим та змінює напрями, надзвичайно захопливо.

Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет - фото 2

Остання крапля (2020)

Софія Коппола, яка зняла геніальний фільм «Труднощі перекладу», у 2020 році представила нову стрічку. У картині знову знявся Білл Мюррей, а його партнеркою на знімальному майданчику стала Рашіда Джонс.

У фільмі дорослій жінці випадає випадкова нагода провести час з батьком, який під час її дорослішання, не надто переймався вихованням. Головна героїня запідозрює свого чоловіка у невірності, а Мюррей вирішує її допомогти розібратися у ситуації, хоча сам має чимало гріхів за душею.

«Остання крапля» - це зворушлива розповідь про те, що навіть неідеальні відносини між рідними людьми залишаються опорою життя. Кіно насичене гумором, а розповідь ведеться легко та невимушено. І звичайно діалоги. Вони неперевершені, як і Білл Мюррей, який їх виголошує. Інакше й бути не може. 

Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет - фото 3

Перед світанком (1995), Перед заходом сонця (2004), Перед північчю (2013)

Трилогія режисера Річарда Лінклейтера - це феномен сучасного кіно. У ній розповідається історія кохання француженки Селін та американця Джессі. Розповідь описує 30 років стосунків пари. Щоб зняти кожен наступний фільм, команда навмисно очікувала 10 років, аби актори змінилися зовні відповідно до своїх персонажів.

Усі три картини побудовані лише на розмовах двох людей, які небайдужі один до одного. Їхнє кохання і є життя, їхні діалоги і є кохання - складне, ніжне, жорстке, болюче і прекрасне водночас. Стосунки на екрані змушують співпереживати і хвилюватися за наступну вимовлену фразу.

Всі три фільми складають єдину цілісну історію, тому їх варто дивитися почергово і до фіналу. 

Розмовне кіно: стрічки, у яких діалоги важливіші за сюжет - фото 4

Читайте також:

Автор - Михайло Чорнопиский