Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

17 січ. 2024 16:33

Останнє оновлення  
18 січ. 2024 13:11
Фільми
0

439

0

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися

Підбірка різножанрових фільмів на основі реальних подій.


Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися

Чи має кіно бути схожим на життя? Це питання, яке ставлять від початку винайдення сінематографу. Та часто реальні події перевершують будь-які вигадки сценаристів. 

Редакція Україна.info пропонує фільми на реальних подіях, які здивують своїм сюжетом.

“Проти шторму” (2016)

Фільм-катастрофа “Проти шторму” розповідає про човен берегової охорони, який попри сильний шторм йде на допомогу екіпажам двох танкерів, що зазнали аварії. Керманич Бернард Веббер веде судно попри власний ризик. Чи вдасться врятувати понад три десятки моряків маленькому катеру? 

У фільмі розказано реальну історію, яка сталася у лютому 1952 року біля східного узбережжя США. Наприкінці стрічки показано світлини людей, які стали прототипами для персонажів. 

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися

“Афера століття” (2020)

В аргентинському комедійному трилері «Афера століття» показано пограбування банку, яке сталося у 2006 році. Грабіжники взяли у заручники відділення фінансової установи з репліками зброї та змогли втекти до того, як поліція оговталася. Головний герой задумав план злочину з нудьги. 

Легка стрічка, де ретельно показано, як саме авантюристам вдалося обчистити Банк Ріо та вийти “сухими з води”, а головне – що сталося далі. 

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися - фото 2

“Тепер я йду в далеку далечінь” (2007)

Шон Пенн не лише талановитий актор та друг України, але й вправний режисер. У 2007 році йому вдалося перенести на екрани історію життя Крістофера Маккендлесса. 24-річний мандрівник навмисно залишив суспільство та вирушив на Аляску, щоб поєднатися з природою на самоті. Через 4 місяці тіло молодого хлопця знаходять у “чарівному автобусі” покинутому поблизу національного парку Деналі. 

Що змусило перспективного, освіченого юнака змінити ім’я, залишити родину та цивілізоване життя заради “далекої далечіні”? Стрічка саме про це. 

Кіно встигло стати культовим та входить до переліку “250 кращих фільмів за версією IMDb”. Історія Крістофера надихнула багатьох послідовників повторити його мандрівку.  

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися - фото 3

“Остання дуель” (2021)

У 2021 році Рідлі Скотт випустив на екрани історичну драму про справжню дуель, яка сталася 1386 році між двома давніми друзями, французькими лицарями Жаном де Каружем і Жаком Ле Грі. Причиною стало звинувачення у зґвалтуванні дружини одного з дворян іншим. Щоб відстояти правду та честь, супротивники зустрічаються на “божому суді”, долю якого має вирішити поєдинок. 

У фільмі показано одну й ту ж подію з точок зору трьох різних персонажів. Це ретельно продумане кіно, в якому факти постійно висвітлюють під іншим кутом. Майстерно, талановито, красиво та захопливо.  

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися - фото 4

“Продавці болю” (2023)

Новинка від Netflix з Емілі Блант та Крісом Еваном у головних ролях. Стрічка побудована на реальній історії фармацевтичної компанії, яка вивела на ринок нове ефективне знеболююче для хворих на рак. Матері-одиначці, яка влаштовується менеджером з розповсюдження, вдається перетворити стартап на межі банкрутства у лідери, але ціна цього зависока.  

У фіналі можна побачити архівні корпоративні записи, які творці відтворили у стрічці. 

Фільми на реальних подіях: підбірка стрічок, від яких не відірватися - фото 5

Автор - Михайло Чорнопиский