Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

12 черв. 2024 11:12

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

1081

0

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити

Підбірка біографічних драм.


Біографічні фільми цікаво дивитися через те, що в основу сюжету покладено реальну історію життя певної людини. Часто в події, які сталися, важко повірити. Саме тому цей жанр продовжує підбурювати цікавість до себе та конкурувати з багатомільйонними блокбастерами.

Редакція Україна.info рекомендує підбірку фільмів за біографіями відомих спортсменів, письменників та музикантів, які варті уваги. 

Король Річард (2021)

Навіть ті, хто не цікавиться великим тенісом, знають імена Вінус і Серени Вільямс. Сестри побудували приголомшливу спортивну кар’єру та досягли найвищих висот у світових змаганнях. Але сьогодні мало хто згадає, що успіхом вони завдячують своєму батькові - Річарду Вільямсу.

Фільм розповідає про голову сім’ї з бідних районів, який попри все намагається пробити донькам шлях до професійного тенісу. Здається, жодного шансу для цього немає, але саме наполегливість та впевненість чоловіка дозволяє досягти успіху. Повірити, що все це сталося насправді, дійсно важко.

Головну роль у фільмі блискуче виконав Вілл Сміт. 

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити

Геній (2016)

Томас Вулф - один з визначних американських письменників двадцятого століття. Але світ міг ніколи не дізнатися про нього, якби не зусилля редактора Максвелла Перкінса. Чоловік погодився опублікувати його перший роман та до кінця життя став вірним другом-наставником для літератора.

«Геній» - це фільм про складний характер Вульфа, а також його дружбу з Перкінсом, в якій показано творчий симбіоз між автором та видавцем, без якого неможлива справжня література.

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити - фото 2

Гонка (2013)

Стрічкою про дружбу та суперництво між гонщиками Формули 1 Нікі Лаудою та Джеймсом Гантом є чудовий фільм «Гонка». Автобіографічна спортивна драма описує реальне протистояння двох спортсменів, за яким із захопленням спостерігав світ у 1976 році. Фільм настільки насичений та динамічний, що сподобається не лише любителям перегонів, а й тим, хто від них зовсім не у захваті.

Наприкінці фільму показані архівні записи, а також розповідають, що сталося зі спортсменами після описаних події. Історію доповнює монолог самого постарілого Нікі Лауди, після чого побачене на екрані отримує зовсім інше значення.

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити - фото 3

Я, Тоня (2017)

Біографічна драма про долю американської фігуристки Тоні Гардінг. Головну роль виконала акторка Марго Роббі, яка зуміла перевтілитися у скандальну спортсменку до невпізнанності.

Тоня стала першою американкою, яка виконала потрійний аксель на змаганнях. До цього подібний трюк вдалося здійснити лише одній фігуристці в історії. Але відомою спортсменка стала після того, як намагалася бейсбольною битою зламати ногу головній суперниці.

Фільм наповнений реальними фактами з життя Гардінг, а також відтворенням архівних записів.

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити - фото 4

Богемна рапсодія (2018)

Гурт «Queen» є одним з найвідоміших музичних колективів двадцятого століття. Популярність музикантів важко оцінити, як і їх внесок у світову поп-культуру. На появу повноцінного фільму про зірок та харизматичного соліста Фредді Мерк'юрі очікували чимало шанувальників.

У 2018 році на екрани вийшла стрічка «Богемна рапсодія» за назвою одного з хітів колективу. Головну роль виконав Рамі Малека, який дійсно зумів перевтілитися у Мерк'юрі. Стрічка отримала змішані відгуки. На створення суттєво вплинули діючі учасники гурту, шанувальники відзначали ряд історичних неточностей. Водночас, кіно зуміло передати велич, яку досі несе в собі назва «Queen».

Невигадана історія: 5 біографічних драм, в які важко повірити - фото 5

Читайте також:

Автор – Михайло Чорнопиский