Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

10 трав. 2024 14:32

Останнє оновлення  
10 трав. 2024 14:32
Культура
0

1206

0

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм

Підбірка історичних фільмів.


Фільми про історію та різні епохи - це не лише розвага, але й жанр, що потребує кропіткої роботи костюмерів, проведення дослідження та врахування безліч нюансів. Водночас якісне історичне кіно дозволяє краще зрозуміти події сьогодення. 

Редакція Україна.info пропонує історичні фільми останніх років, які варто переглянути. 

Наполеон (2023)

Рідлі Скотт, який свого часу прославився завдяки культовому «Гладіатору», вчергове спробував себе в історичній драмі. Цього разу кінотворець взявся за постать одного з найвідоміших полководців світу - Наполеона Бонапарта. Головну роль втілив актор Хоакін Фенікс.

Епічна костюмована стрічка розповідає про становлення діяча, який вплинув на долю цілої Європи. У роботі присутнє все: від гарних декорацій, до масштабних батальних сцен. Водночас, значну увагу приділено закулісним інтригам та постаті Жозефіни, що лише плутає сюжетну лінію фільму. Загалом - це хороше кіно для одного перегляду. 

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм

Мадам Дюбаррі (2023)

У фільмі показано сходження фаворитки французького короля Людовіка XV Жанни Дюбаррі. Жінка - реальна історична постать, яка мала прихильність монарха перед революцією. 

Кіно дуже яскраве. Величний Версаль показаний у всій красі, а питанню костюмів акторів приділено неабияку увагу. Режисерка Майвенн Ле Беско також виконала головну роль. Образ короля дістався Джонні Деппу, який тріумфально повернувся у велике кіно після скандального процесу з Ембер Герд.

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм - фото 2

Остання дуель (2021)

Ще одна стрічка Рідлі Скотта, яку без сумніву, потрібно переглянути любителям історичних фільмів. Кіно засноване на реальних подіях двобою між лицарями - Жаном де Карружем та Жаком ле Ґрісом. 

Один з аристократів запідозрює іншого у зґвалтуванні своєї дружини, поки він перебував у воєнному поході. Осоромлений лицар добивається суду-дуелі, щоб захистити честь імені. Стрічка показує ситуацію з трьох різних точок зору, що змінюють сприйняття подій. Досить нестандартний підхід.  

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм - фото 3

1917 (2019)

Стрічка розповідає історію двох британських солдатів, які отримують важливе завдання під час події Першої світової війни. Вони мусять передати наказ не розпочинати атаку на ворожі позиції, тому що це спланована пастка, в яку мають потрапити війська. Серед її учасників і брат одного з головних героїв.

Особливість фільму в тому, що хронометраж знятий одним кадром. Титанічні зусилля оператора Роджера Дікінса дозволяють цілком поринути у вир швидкозмінних подій, а увага до деталей створює відчуття присутності.  

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм - фото 4

Варяг (2022)

Режисер Роберт Еґґерс, відомий своїм педантичним дотриманням автентичних елементів та відповідності історичній епос, у 2022 році представив фільм The Northman. Автор настільки сильно намагався відтворити суворі часи вікінгів, що вніс у стрічку епізод старовинної гри, правила якої на сьогодні втрачені, а виконавицю головної ролі Аню Тейлор-Джой змусив говорити на відтвореній давньо-слов’янській мові. 

У фільмі є епізод, що відбувається на території Київської Русі. Виконавець головної чоловічої ролі Александр Скашгорд, ніби був створений для того, аби втілити на екрані воїна-варяга. До речі, в основу стрічки лягла давня легенда, яку Вільям Шекспір поклав в основу власної п’єси Гамлет. 

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм - фото 5

Темні часи (2017)

Вінстон Черчилль - одна з ключових фігур Другої світової війни. Його образ втілювали у багатьох фільмах, але повноцінний бойопік про прем'єр-міністра Великої Британії заслужив номінацію на «Оскар», а виконавець головної ролі Ґері Олдман за свою роботу таки ввірвав омріяну статуетку. Цілком заслужено, варто сказати. 

Стрічка показує не лише складні часи, в які довелося керувати країною Черчиллю, але й не менш складний характер та спосіб життя цього політичного діяча. У фільмі є епізоди з капітуляцією Франції та порятунок заблокованих військ на Дюнкерку. Загалом йдеться про перші місяці протистояння, коли про перемогу ще зовсім не йшлося. 

Нові історичні фільми: від епічних баталій до костюмованих драм - фото 6

Читайте також:

Автор – Михайло Чорнопиский