Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.45
  46.11

2 серп. 2024 17:41

Останнє оновлення  
2 серп. 2024 17:41
Культура
0

816

0

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться

Підбірка цікавих фільмів про літо.


Блакитне море, від якого сліпить очі, шум хвиль та гарячий пляжний пісок, для тих у кого закінчилася відпустка залишається лише теплими спогадами та мріями. А тим, кому відпочинок цьогоріч не світить взагалі, розрадою можуть стати красиві фільми про літо з ароматом прибою.

Редакція Україна.info пропонує фільми, які варто подивитися влітку.

Ласкаво просимо до раю (2005)

«Ласкаво просимо до раю» - це детективно-пригодницька історія на фоні океану і людей з ідеальною фігурою, що не соромляться виставляти її на показ. Головні ролі дісталися покійній зірці «Форсажу» Полу Вокеру та Джесіці Альбі. Від споглядання цієї пари літній сюжет стає ще спекотнішим.

Дія стрічки відбувається на Багамських островах. Інструктор з дайвінгу Джаред шукає спосіб більше заробити, що налагодити з дівчиною Самантою краще життя. На вихідні до них приїздять двоє друзів і під час відпочинку та чергового занурення друзі натикаються на затонулий літак контрабандистів. На борту чималий вантаж наркотиків. Після цього інтрига починає наростати. 

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться

Пляж (2000)

Відома екранізація роману-бестселера письменника Алекса Ґарленда стала частиною культури початку 2000-х. Фільм про мрію знайти незвідане на далекому райському острові, а також розчарування в ній, широко відгукнувся у серцях глядачів. Стрічка стала однією зі сходинок до слави Леонардо Ді Капріо. 

За сюжетом, американський турист Річард нудьгує у Таїланді. У готелі від випадкового знайомого дізнається про райський пляж на одному з островів. Чоловік передає йому намальовану карту і хлопець разом з двома компаньйонами вирушає до таємниці. На тому березі мандрівники знаходять невелику комуну, життя якої виглядає як утопія, але не все так безхмарно. 

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться - фото 2

Пелікан (2011)

Надзвичайно зворушливий і красивий фільм, який точно не залишить байдужим глядача. Підліток Янніс живе разом з батьком на острові у маленькому рибацькому поселені. Нещодавно його мати померла, а батько став відлюдником та часто пиячив, через що між обома виникали непорозуміння. Одного дня хлопець викуповує у морського капітана пораненого пелікана та намагається його вилікувати приховано від батька. Ця дружба не лише стане рятівною для птаха, але й допоможе порозумітися рідним людям. 

Стрічка дуже життєствердна. Одну з головних ролей виконав відомий режисер Емір Кустуріца. 

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться - фото 3

І твою маму теж (2001)

Самобутній режисер Альфонсо Куарона зняв досить глибокий фільм про Мексику, літо, дружбу, відносини та секс. У стрічці чимало відвертих сцен та табуйованих тем. 

Двоє хтивих друзів під час шкільних канікул, заради жарту, пропонують старшій жінці поїхати з ними розважитися на узбережжя. На свій подив співрозмовниця згодом погоджується на пропозицію. Компанія вирушає в подорож через країну, яка назавжди змінить їхнє життя. 

Кіно, лише на перший погляд, здається розважальним. Це драма на фоні збіднілої держави, що має власні невиліковні проблеми, як і герої фільму. 

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться - фото 4

Ромовий щоденник (2011)

Американський журналіст прибуває Пуерто-Ріко, щоб влаштуватися у місцеву англомовну газету. Редакція ледве зводить кінці з кінцями, як і сам герой, але йому випадає нагода підзаробити і насолодитися тим, що дає острівне життя. Крім того, у літаку він зустрічає жінку, краса якої інтригує. 

Екранізації роману рок-зірки американської журналістики Хантера С. Томпсона посприяв його близький друг Джонні Депп. Актор також виконав головну роль та став продюсером (раніше він знявся у іншій екранізації книги письменника «Страх і огида в Лас-Вегасі», яка з часом набула статусу культового кіно), а його партнеркою по знімальному майданчику виступила Ембер Герд. Так, так саме та акторка, яка згодом стала його дружиною та ініціювала скандальне розлучення. Від цього переглядати фільм ще цікавіше.  

Море, сонце, пляж: фільми про літо для тих, кому відпустка тільки сниться - фото 5

Читайте також:

Автор – Михайло Чорнопиский