Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

18 лип. 2024 11:34

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

524

0

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви

Містичні фільми, від яких не відірватися. 


Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви

Містика у фільмах - це чудовий спосіб для утримання уваги глядача та підняття рівня напруги. Кіно про містичні події, привидів та потойбічні сили частіше зустрічається в жанрі трилерів, детективів або горорів. Фільми з містикою, попри жахаючі моменти, все одно мають власних шанувальників і подобаються багатьом.  

Редакція Україна.info пропонує підбірку фільмів з містикою для тих, хто любить полоскотати собі нерви.

Віваріум (2019)

Мінімалістичний фільм у жанрі чи то детективної розповіді, чи то трилера. За сюжетом ріелтор показує парі будинок у новому ще не заселеному районі. У відповідальний момент представник зникає, а герої фільму не можуть вибратися з житлового масив з однаковою забудовою, щоб вони не робили. Далі починаються коїтися незрозумілі та містичні події. 

Фільм є алюзією на сімейне життя в епоху споживатництва. Фінал стрічки суперечливий, але вона точно не залишить глядачів байдужими.

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви

Ключ від всіх дверей (2005)

Стрічка сподобається любителям розповідей про американську глибинку, де люди мешкають на болотах Луїзіани та дотримуються своїх традицій. Молоду дівчину запрошують доглядати за немічним чоловіком, що помирає. Вона посилюється у великий будинок разом з його похилою дружиною. Доглядальниця починає підозрювати, що її підопічного насправді утримують проти волі та намагається дізнатися правду. 

У фільмі переплелися чаклунські ритуали негритянської магії худу, похмурий антураж занедбаного півдня США та постійне відчуття небезпеки. З усім цим має розібратися красуня Кейт Гадсон. Кінцівка непередбачувана.

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви - фото 2

Багряний пік (2015)

Романтична містика в готичному антуражі приваблює (якби неочікувано це не звучало) яскравими кольорами картинки. Стрічка знята красиво та захопливо, в ній присутнє все, що очікуєш від подібного жанру: великі маєтки, вбивства, кохання, привидів та кривавий фінал. Власне, іншого від режисера Гільєрмо дель Торо годі й сподіватися. 

Головні ролі виконали Міа Васіковська (Аліса в задзеркаллі), Джессіка Честейн (Гра Моллі) та Том Гіддлстон (Локі).

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви - фото 3

Число 23 (2007)

«Число 23» - це стовідсотковий трилер, головну роль в якому виконав Джим Керрі. Актор змінює комедійне амплуа та показує, що здатен втілити на екрані складну драматичну роль. 

Головний герой стрічки Волтер, який працює у службі по вилову бездомних тварин, отримує від дружини в подарунок роман про жорстоке вбивство. Читаючи книгу, головний герой відчуває зв’язок з сюжетом. Крім того, його починає переслідувати таємничий пес. Містичні події впливають на розмірене життя сім’ї та відкривають страшну таємницю.  

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви - фото 4

Сонна лощина (1999)

Ще одна готична історія, але цього разу від режисера Тіма Бертона. Головну роль у фільмі виконав ще досить молодий Джонні Депп разом з Крістіною Річчі. 

За сюжетом, у віддаленому селищі Сонна Лощина стаються страшні вбивства. Людям стинають голови та забирають з собою. Місцеві нажахані та вірять, що злочини вчиняє дух обезголовленого вершника. На розкриття таємниці направляють констебля Ікабода Крейна, чиї раціональні методи виглядають занадто нетрадиційними для свого часу. Диваку потрібно з’ясувати, що ж за чортівня коїться навкруги. 

Чаклунство, привиди та загадки: 5 містичних фільмів, які лоскочуть нерви - фото 5

Читайте також: