Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

9 лип. 2024 17:05

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

460

0

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок

Кіно про космос і космонавтів.


Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок

Фільми про космос знову набирають популярність після фундаментальних зрушень у галузі. Розробки Ілона Маска, підготовка польоту людей на Марс, комерційний туризм на орбіту планети, підбурюють цікавість до далекого і холодного Всесвіту. 

Редакція Україна.info пропонує підбірку фільмів про подорожі в космосі на будь-який смак.   

Космонавт (2024)

Новинка 2024 року з Адамом Сендлером у головній ролі вийшла на Netflix у лютому. Актор знову відійшов від комедійного амплуа, зігравши у стовідсотковій драмі. 

За сюжетом, чеський космонавт Якуб Прохазка, який летить дослідити дивну аномалію, що з’явилася у Сонячній системі, раптом виявляє у кораблі гігантського розумного павука. Непроханий гість здатен розмовляти та бажає краще пізнати землянина. 

Фільм є більше філософським. В ньому йдеться про самотність, спокуту та любов на фоні космічних красот. Дружба між прибульцем та людиною посеред пустки показує, як жива істота насправді потребує когось поруч. Перегляд картини є досить незвичним досвідом. 

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок

Пробудження (2016)

Ще один мінімалістичний фільм про подорожі в космосі. На кораблі, що везе колоністів на іншу планету, раптом ламається камера для сну і один з пасажирів прокидається. До пункту призначення летіти ще понад сто років, а можливості поринути в кріосон знову немає. Головний герой приречений дожити життя на самоті або може розбудити ще когось, що він і робить. Згодом виявляється, що космічний човен пошкоджений і лише ці двоє пасажирів здатні відвернути катастрофу. 

Надзвичайно зворушливий і неочікувано романтичний фільм. До того ж, головні ролі виконали Кріс Пратт та Дженніфер Лоуренс. 

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок - фото 2

Марсіянин (2015)

Фантастичний фільм 2015 року з Меттом Деймоном вже встиг стати картиною, яка заслужила на цитування в інших видах культури. Режисером у стрічки є Рідлі Скоттом, а основою для сценарію став однойменним романом Енді Вейра. 

Випадково забутий на Червоній планеті астронавт, докладає всіх зусиль та вмінь, щоб вижити. Чоловікові доводиться застосувати максимум потенціалу, щоб отримати шанс повернутися на Землю. Спостерігати за цією боротьбою надзвичайно хвилююче. 

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок - фото 3

Інтерстеллар (2014)

Один з найуспішніших режисерів сучасності Крістофер Нолан зняв науково-фантастичний фільм про подорожі в космосі, не забувши про свою любов до ігор з часом. Стрічка дотримується знань про будову та функціонування Всесвіту, які мала наука станом на 2014 рік. 

Інтерстеллар з сценарної, візуальної та художньої сторін виглядає, як ідеальний фільм. Це відмінний варіант для тих, хто бажає подивитися якісне кіно про космос.

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок - фото 4

Пандорум (2009)

«Пандорум» можна назвати фантастикою з двохтисячних, за яку не соромно. Стрічка - гостросюжетний пригодницький трилер, дія якого відбувається на кораблі колоністів. Член екіпажу, який раптом прокидається з’ясовує, що човен так давно у подорожі, що незрозуміло, де він летить і, коли прибуде. Водночас, біля реактора оселилися монстри, які впливають на роботу двигуна. Головний герой разом з іншими пасажирам, що прокинулися, мусить вирішити ці проблеми інакше всі загинуть. 

Кіно насичене та динамічне. А вишенькою на торті є непердбачуваний фінал, який ставить все з ніг на голову. 

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок - фото 5

До зірок (2019)

Філософська картина з Бредом Піттом у головній ролі стала розчаруванням після виходу. У трейлері показали перегони на місяцеходах, карколомні перельоти та катастрофу, а насправді кіно про пошук себе та примирення з батьками. 

Фільм має неквапливу повість, яку варто сприймати через емоційну призму головного героя. Рой МакБрайд змушений вирушити до Нептуна, де 29 років тому зник корабель його батька, що шукав позаземне життя. Технологія, якою був обладнаний човен, загрожує Землі, тому син має дізнатися, що сталося насправді.   

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок - фото 6

Перша людина (2018)

Висадка на Місяць залишається дискусійним питанням. Незважаючи на заяви скептиків про містифікацію польоту, подія досі є неспростований історичним фактом. Фільм «Перша людина» є покроковою історією про підготовку та, власне, доленосний для людства крок на поверхні супутника. 

Стрічка з Раяном Ґослінгом у головній ролі зовсім не пропагандистський маніфест про перевагу американських астронавтів, яким все ж вдалося висадитися на Місяць. Вона розповідає про складну особистість Ніла Армстронга, що готується до польоту в той час, коли його донька помирає від хвороби. Фінал цієї історії занадто щемний, аби не заплакати.  

Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок - фото 7

Читайте також:

Автор – Михайло Чорнопиский