Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+12
$   41.45
  46.11

11 лют. 2024 14:00

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

1546

0

Фільми до Дня Святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим

Фільми до Дня Святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим

Підбірка романтичних фільмів. 


Фільми до Дня святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим

Що подивитися на День Святого Валентина? Може видатися досить складним питанням, тому що про кохання людство говорить тисячоліттями і, здається, висловити про це почуття щось нове вже не в силах нікому. Фільм для перегляду з коханою людиною має створювати особливу атмосферу, а тому помилитися з його вибором – означає зіпсувати заповітний вечір. 

Редакція сайту Україна.info пропонує фільми до 14 лютого, які налаштують на романтичний настрій.

Несплячі в Сіетлі (1993)

Фільми з головним «добрим хлопцем Голлівуду» Томом Хенксом заслуговують на окремий піджанр. Наявність актора в стрічці - це своєрідний знак якості, а ось його дуетні роботи з Мег Райан можна назвати майже еталонними романтичними комедіями. Фільм «Несплячі в Сіетлі» один з них. 

Стрічка переповнена теплом та трепетним відношенням до теми кохання. Події відбуваються напередодні Дня всіх закоханих. Водночас, це не стандартна мелодраматична розповідь про «неї» та про «нього», а історія з нагадуванням, що любов різна і кожен на неї заслуговує. Неквапливий, добрий та водночас зворушливий фільм, який варто подивитися хоча б раз.

Фільми до Дня святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим

Вам лист (1998)

«Вам лист» - це ще одна спільна робота Тома Хенкса та Мег Райан, які дуже гармонійно виглядають на екрані. Історія про власника великої книжкової мережі, що планує поглинути маленьку книгарню заради прибутків, раптом перетворюється в чарівну розповідь про кохання двох зрілих людей. Фінальна фраза головної героїні: «Я так сподівалася, що це ти» - настільки влучно передає ніжність почуттів, що сучасний глядач, звиклий до оголеності та сексуальних сцен у кіно, може розгубитися.

Фільм є частиною золотої епохи романтичних комедій, яка на сьогодні встигла завершитися. На жаль…

Фільми до Дня святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим - фото 2

Ла-Ла Ленд (2016)

Дам'єн Шазель на сьогодні визнаний режисер першої величини з власним особливим стилем зйомки та подачею сюжету. У 2016 році його фільм «Ла-ла-Ленд» став сенсацією хоч б через казус, який трапився під час вручення «Оскару» (картину помилково оголосили переможницею, а потім статуетку віддали картині «Місячне сяйво»). Але не скандалами єдиними цікава картина, а тим, що це один із найвлучніших фільмів про кохання, знятих за останні роки. 

Міа (Ема Стоун) - дівчина, яка мріє та намагається стати акторкою у Голлівуді, а Себастіан (Раян Гослінг) музикант, одержимий мрією відкрити власний клуб. Вони різні і однакові водночас. Доля ніби випадково поєднала їх, але, насправді, без цієї зустрічі вони не змогли б реалізуватися. Чи стане кохання на заваді двом талановитим людям, які мають амбіції? Відповідь і так, і ні. Фінал дуже особливий.

Кіно зняте у жанрі мюзиклу, що часто відлякує глядачів, але не цього разу. Музика - головна ознака фільмів режисера і відіграє власну роль. Тому для цього фільму подібний формат перевага, а не недолік.

Фільми до Дня святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим - фото 3

Кохання з першого погляду / Секс на дві ночі (2014)

Романтична комедія про секс на один вечір між незнайомцями, які через раптовий снігопад змушені провести ще одну ніч разом. Такий нехитрий сюжет переростає у цікаву історію про двох людей, які отримали шанс дізнатися більше один про одного. Можливо, цього достатньо для того, аби закохатися?

Неперевершений дует акторів Теллера Майлза та Аналі Тіптон втілили справжній магнетизм між персонажами, який передається через екран. Під час перегляду глядачі точно хвилюватимуться за розвиток стосунків цих двох більше, ніж за власні. Фільм значно глибший, ніж здається на перший погляд. 

Фільми до Дня святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим - фото 4

Коханий з майбутнього (2013)

Один з небагатьох фільмів, які здатні дарувати тепло під час та після перегляду. Оригінальний підхід до сюжету додає трішки магії чи то фантастики до подій, але вона відіграє тут лише номінальну роль.

«Коханий з майбутнього» - це фільм про сімейне щастя людей, які люблять один одного. І про час, який варто витрачати на рідних та близьких поки є така можливість. Кіно про чисті та світлі почуття.

Фільми до Дня святого Валентина або, що подивитися 14 лютого закоханим - фото 5


Читайте також:


Автор - Михайло Чорнопиский