Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

25 лип. 2024 13:57

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:02
Суспільство
0

229

0

Відпочинок на українських Мальдівах: куди поїхати покупатися і зробити фото

Відпочинок на українських Мальдівах: куди поїхати покупатися і зробити фото

Де знаходяться українські Мальдіви? 


Україна дивовижна своїми пейзажами. Коли кордони закриті через війну, місця для відпочинку можна відшукати у кожному регіоні. Особливо популярні серед туристів так звані українські Мальдіви. Де знаходяться Мальдіви в Україні? Як правило, у кар’єрах, котрі зупинилися свою роботу. Часто корисні копалини, які вистилають дно, додають воді неймовірного забарвлення, чого не побачиш у звичайних водоймах.

Памуккале Житомирщина

Дружбівський кар'єр знаходиться у селищі Олешківської громади, що має співзвучну назву – Дружба. Протягом останніх років став популярним туристичним об’єктом та місцем відпочинку. Особливо велика кількість відвідувачів – у вихідні. Водойма почала приваблювати гостей після того, як її відзняли із квадрокоптера. Озеро має максимальну глибину – 30 метрів. Вода у ньому прозора та чиста. Кольору небесної блакиті у сонячну погоду. Справжні Мальдіви України.

Дослідження, які проводили, вказують, що вода безпечна для купання і технічного використання. У ній мешкають раки та риба, що вказують на незабрудненість кар’єру.

Кар’єр розпочав свою роботу після Другої світової. Там видобували кварцито-пісковик та пісковик звичайний. Довкола утворилися гори відходів, які зовні нагадують каньйони.

Туристи приїздять покупатися у кар’єрі та навіть залишаються на ночівлю у наметах.

Відпочинок на українських Мальдівах: куди поїхати покупатися і зробити фото

Українські Мальдіви Вінницька область

Кар’єр у Черепашинцях Калинівського району теж порівнюють із райськими куточками через колір водного плеса і місцевість довкола. Пейзажі, незвичні для Поділля, просто зачаровують. Довкола кар’єру височіють хвойні дерева, скелі і пагорби глини. Попри велику глибину урвища (кажуть, в деяких місцях вона сягає до кілька десятків метрів), вода гарно прогрівається у спекотну погоду. Біля берегів – дерева, які поглинула велика вода. Хоча вони вже «мертві», проте додають ще більше загадковості місцевості.

Такий природній оазис знаходиться у сорока хвилинах їзди від Вінниці.

Відпочинок на українських Мальдівах: куди поїхати покупатися і зробити фото - фото 2

Чернігівські Мальдіви

Шукаючи у Google інформацію про «кемпінг українські Мальдіви», ви неодмінно побачите Блакитні озера (Голубі озера), що знаходяться у Ріпкинському районі на Чернігівщині. Локація має три озера із прозорою водою, що приваблює туристів. Водойми утворилися на місці колишніх кар’єрів, де видобували кварцовий пісок.

Дно вкривають поклади кварцового піску, що дає плесу аквамариновий колір. Територія навколо – сосновий ліс. Хоча береги мають стрімкі обриви, все ж є п’ять облаштованих пляжів для відвідувачів, де можна комфортно провести час і покупатися.

Велике озеро- є найбільшим, максимальна глибина – 18 метрів, а площа – близько 20 гектарів. У навколишніх селах розвинутий зелений туризм, часто люди, які приїхали на до райського куточка, залишаються ні ніч у місцевих жителів.

Відпочинок на українських Мальдівах: куди поїхати покупатися і зробити фото - фото 3

Хмельницькі Мальдіви

Кар’єр неподалік Кам’янця-Подільського притягує до себе відвідувачів. Локація знаходиться між селами Зубрівці та Цибулівка. Місцевість більше підходить для ефектних фотосесій, ніж для купання. Оскільки водойма має невелику глибину. Територія зі своїми пейзажами настільки приваблива, що її часто порівнюють з екзотичними островами.

Поруч – ще одна принада Хмельницької області – недобудований арковий віадук.

Відпочинок на українських Мальдівах: куди поїхати покупатися і зробити фото - фото 4

Читайте також: