Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

10 лип. 2024 10:04

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Технології та наука
0

341

0

Українці сфотографували у небі загадковий об’єкт

Українці сфотографували у небі загадковий об’єкт

Львів'яни поширили у мережі фото "НЛО".


Фото - із соцмереж

У соцмережах публікують фото загадкового об’єкта, який помітили в небі у ніч на 10 липня, називаючи його НЛО. Стало відомо, що українці спостерігали проліт другого ступеня нової ракети європейського космічного агентства Ariane-6. Знімки, зокрема, оприлюднили зі Львівщини.

Про її запуск повідомила пресслужба Європейського космічного агенства.

У вівторок, 9 липня, Європейське космічне агентство (ESA) та компанія Arianspace здійснили перший успішний пуск ракети нового покоління Ariane-6. 

Восени 2023 року генеральний директор ESA Йозеф Ашбахер, анонсуючи пуск, наголошував, що перший політ буде тестовим і не переслідуватиме завдання виведення на орбіту великого обсягу обладнання.

Ariane-6 покликана замінити важкі ракети Ariane-5, які використовувалися для запусків із космодрому Куру у Французькій Гвіані з 1996 по 2023 роки. Перший запуск було заплановано ще на 2020 рік, але неодноразово переносився.

Ракета буде випускатися у двох модифікаціях: легка версія Ariane 62 з двома твердопаливними бічними прискорювачами, здатна нести корисне навантаження масою до 5 тонн, і Ariane 64 - з чотирма прискорювачами і дозволяє виводити на орбіту до 10,5 тонни вантажу.

Українці сфотографували у небі загадковий об’єктУкраїнці сфотографували у небі загадковий об’єкт - фото 2Українці сфотографували у небі загадковий об’єкт - фото 3Українці сфотографували у небі загадковий об’єкт - фото 4

Читайте також: Фільми про космос: 7 фантастичних (і не дуже) стрічок.