Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

4 січ. 2024 10:49

Останнє оновлення  
4 січ. 2024 10:49
Події
0

73

0

СБУ та спецслужба Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило ухилянтів з України до Придністров’я

СБУ та спецслужба Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило ухилянтів з України до Придністров’я

Вартість одного «квитка на втечу» становила до 5 тисяч доларів.


Українські та молдовські правоохоронці нейтралізували міжнародне злочинне угруповання, яке діяло на користь Росії. Фігуранти незаконно переправляли українських громадян призовного віку до невизнаного Придністров’я.  

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Маршрут нелегального «трафіку» пролягав з території Одеської області до самопроголошеного Придністров’я, а далі на територію Молдови. Вартість одного «квитка на втечу» становила до 5 тис. американських доларів, залежно від терміновості виїзду.

«Зловмисники підвозили своїх «клієнтів» до кордону із невизнаним Придністров’ям, а далі проводили їх лісовими стежками поза контрольно-пропускними пунктами», – кажуть в СБУ.

У Молдові затримали двох учасників банди під час супроводу ними групи ухилянтів. Ще двох фігурантів викрито в Одесі, коли вони готували до відправлення за кордон нову партію потенційних призовників.

За даними слідства, злочинне угруповання організували двоє мешканців невизнаного Придністров’я, які мають українські та молдовські паспорти, а також перебувають у полі зору російських спецслужб. Вони також залучили спільників з Молдови та України.

Для пошуку «клієнтів» вони створили декілька «спеціалізованих» телеграм-каналів. Там за гроші пропонували свою допомогу у втечі від мобілізації в Україні.

Учасники банди вимагали від ухилянтів розраховуватися за послуги через власні криптогаманці. Робили це задля конспірації незаконних прибутків.

Всім учасникам угруповання планується повідомити про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зокрема, заочну підозру готують двом організаторам «схеми», які наразі переховуються на території так званої «ПМР».


3 січ. 2024 14:08

Останнє оновлення  
3 січ. 2024 14:08
Події
0

95

0
12 чоловіків із Закарпаття намагались незаконно перейти кордон з Угорщиною

Щоб зупинити правопорушників, прикордонники здійснили попереджувальні постріли.


2 січня неподалік від кордону з Угорщиною прикордонники виявили та затримали 12 чоловіків. Усі вони мали намір незаконно перетнути державний кордон.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«У ході подальших заходів оперативники загону встановили особу переправника, який власним транспортним засобом доправив групу чоловіків у прикордоння, отримавши від своїх «пасажирів» оплату у розмірі 12 тисяч гривень з кожного», – розповіли у ДПСУ.

Згодом спільно з працівниками поліції водія затримали. Наразі співробітники оперативно-розшукового відділу загону вивчають усі обставини правопорушення.

На затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону», справи скеровано до суду.

12 чоловіків із Закарпаття намагались незаконно перейти кордон з Угорщиною12 чоловіків із Закарпаття намагались незаконно перейти кордон з Угорщиною - фото 2