Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 28 березня
+16
$   39.23
  42.44

23 трав. 2023 13:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

261

0

Росія перекидає частину військ з фронту у Бєлгородську область – ЗМІ

Росія перекидає частину військ з фронту у Бєлгородську область – ЗМІ

Операція в Бєлгородській області охопила вже понад 30 кв. км


photo_5431691143655049021_y

Через ситуацію на кордоні у Бєлгородській області Росія хоче перекинути туди додаткові війська. В тому числі деякі боєздатні підрозділи, що воюють на території України.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в українській розвідці.

За словами співрозмовника, командування західного військового округу Росії приймає рішення про оперативне перекидання окремих боєздатних підрозділів через ускладнення обстановки на кордоні у Бєлгородській області.

"Зокрема на даний час приймається рішення щодо можливого переміщення підрозділів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії (постійний пункт дислокації Валуйки, Бєлгородська область) з району бойових дій (Макіївка, Площанка Луганської області) до Бєлгородської області", - повідомило джерело.

За даними інтерактивної карти DeepState так звана "сіра зона" в Бєлгородській області займає площу в 31,07 квадратних кілометрів.

При цьому бійці "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" заявляють про подальше звільнення Росії та додають, що "продовжують рух далі".

Росія перекидає частину військ з фронту у Бєлгородську область – ЗМІРосія перекидає частину військ з фронту у Бєлгородську область – ЗМІ - фото 2

23 трав. 2023 08:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

172

0
Губернатор Бєлгородської області сказав, що досі триває «зачистка території»

Чиновник визнав, що російська армія все ще не контролює частину території області


Screenshot_4

Губернатор Бєлгородської області Росії Вʼячеслав Гладков зранку 23 травня заявив, що жителям Грайворонського округу, «які, спасибі їм велике, тимчасово залишили свої будинки, повертатися поки не варто».

Про це Гладков написав у своєму телеграм-каналі, додавши, що «триває зачистка території міністерством оборони спільно з силовими структурами».

Керівник обласної влади додав, що «під час евакуаційних заходів» померла жінка 1941 року народження, «причини наразі встановлюються».

Губернатор Гладков опосередковано підтвердив, що частину території Бєлгородської області російські військові і силовики досі не контролюють.

«Є інформація про те, що в тих населених пунктах, у які зайшов супротивник, є двоє поранених мирних жителів. Поки що до них силовики не змогли дійти. Завдання зараз зранку номер один. Сподіваюся, максимально швидко зможемо їх евакуювати та доставити до лікувального закладу. Загиблих серед мирного населення на сьогоднішній день немає. Усі необхідні дії із боку силових структур проводяться. Чекаємо на завершення контртерористичної операції, яка вчора була оголошена», – вказав Вʼячеслав Гладков.

Нагадаємо, Пригожин розкритикував Міноборони РФ за неспроможність зміцнити російські кордони та захистити Росію.