Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+21
$   41.36
  46.01

11 лип. 2024 16:31

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

156

0

«Охматдит» відновлюють після обстрілу: розглядають варіант будівництва нових корпусів

«Охматдит» відновлюють після обстрілу: розглядають варіант будівництва нових корпусів

Внаслідок прямого ракетного влучання по «Охматдиту» зруйновано корпус токсикології, ще пʼять корпусів, зокрема хірургічний, пошкоджені. Також частково пошкоджена єдина в країні онкогематологічна лабораторія.


Фото - зі сторінки МОЗ

Тривають відновлювальні роботи в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит», яку росіяниатакували ракетою 8 липня.

Про це повідомляє МОЗ.

«Вже відновлено електро- та водопостачання, система медичного газопостачання, оцінюємо роботу інших інженерних мереж. Наразі наше пріоритетне завдання — відновити надання критично важливих медичних послуг в «Охматдиті» на базі функціонуючих приміщень. Паралельно триває робота з комплексної оцінки завданих збитків.

Вже сьогодні ми з командою медзакладу розуміємо доцільність будівництва нового корпусу замість зруйнованого та одного з пошкоджених, який би відповідав найсучаснішим стандартам», — сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Новий та інші, частково пошкоджені, корпуси лікарні вже підключені до електроживлення – встановлені тимчасові трансформатори. Відновлена система медичного газопостачання – знову є кисень, запрацювала система стисненого повітря; з’явилася вода.

У міністерстві наголошують, першочергове завдання наразі — відновити операційний блок, відділення інтенсивної терапії та відділення дитячої офтальмології, урології та нейрохірургії тощо. Для цього розроблений план переведення відділень зі знищеного токсикологічного корпусу та аварійного хірургічного корпусу у ті, що функціонують. Також проводяться відновлювальні роботи всередині приміщень, підготовка до ремонту фасаду західної частини нового корпусу, що зазнали найбільших пошкоджень.

Нагадаємо, український уряд виділив перші 100 млн гривень для проведення невідкладних робіт з відновлення. Крім того, через платформу UNITED24 зібрано понад 300 млн грн. Станом на вечір 10 липня на офіційному благодійному рахунку Охматдиту та рахунку фонду «Охматдит» було зібрано понад 411 млн грн.

Згідно з дорученням уряду, частина відділень «Охматдиту» буде тимчасово переміщена до київських обласних лікарень допоки всі корпуси лікарні не відновлять. У нових місцях будуть забезпечені всі необхідні умови для перебування й лікування діток.

Майже 100 дітей з Охматдиту були транспортовані до інших медзакладів Києва, для продовження лікування. Крім того, діти, які мають до цього покази, зможуть пройти лікування за кордоном.

«Охматдит» відновлюють після обстрілу: розглядають варіант будівництва нових корпусів«Охматдит» відновлюють після обстрілу: розглядають варіант будівництва нових корпусів - фото 2«Охматдит» відновлюють після обстрілу: розглядають варіант будівництва нових корпусів - фото 3

СБУ показала нові докази, що Росія вдарила по «Охматдиту» ракетою Х-101.