Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 28 жовтня
+10
$   41.31
  44.71

В ООН вважають, що «Охматдит» було уражено прямим влучанням російської ракети

9 лип. 2024 15:29

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

163

0
В ООН вважають, що «Охматдит» було уражено прямим влучанням російської ракети

На момент удару в лікарні перебувало 670 дітей-пацієнтів.


Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні дійшла висновку, що Київська дитяча лікарня «Охматдит» з «високою імовірністю» була зруйнована в результаті прямого влучання російської ракети 8 липня.

Про це пише Reuters.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белль заявила, що в момент удару в «Охматдиті» було 670 дітей-пацієнтів і близько тисячі співробітників лікарні.

«Аналіз відеозапису та оцінка, зроблена на місці інциденту, вказує на високу ймовірність того, що дитяча лікарня постраждала від прямого влучання, а не отримала пошкодження від системи протиповітряної оборони», – заявила Белль.

Белль додала, що її команда, яка відвідала місце події в понеділок, не змогла зробити остаточного висновку, але «ракету, схоже, запустила Росія». Якби персонал лікарні не перемістив дітей до укриття під час першого сигналу повітряної тривоги, кількість жертв могла бути більшою.

Тим часом російська пропаганда просуває версію, що в «Охматдит» влучила зенітна ракета AIM-120 протиповітряного комплексу NASAMS або ракета з американського комплексу Patriot, які стоять на захисті столиці.

Раніше ми писали, що Україна спрямує з резервного фонду держбюджету 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи в «Охматдиті». Фінансування збільшуватимуть в міру підготовки проєкту відбудови. Кожна родина з дітьми, що постраждала під час обстрілу 8 липня, отримає10 тис. 800 грн на кожного члена сім’ї.

Нагадаємо, на території «Охматдиту» в Києві завершили пошуково-рятувальні роботи.