Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+13
$   41.45
  46.11

20 серп. 2024 16:21

Останнє оновлення  
20 серп. 2024 16:21
Здоров'я
0

1081

0

Хлопець з Вінниччини підхопив смертельну інфекцію у Південному Бузі

Хлопець з Вінниччини підхопив смертельну інфекцію у Південному Бузі

У Данила діагностували лептоспіроз.


Фото - зі сторінки ПМОЛ

У Львові лікарі врятували 16-річного Данила Максимчука з Ладижина, що на Вінниччині. Хлопець заразився у водоймі смертельною інфекцією.

Про це повідомляє Вінниця.info з посиланням на Перше медичне об’єднання Львова.

16-річний Данило навчається у коледжі на механіка. Одного дня підлітки пішли поплавати в річці Південний Буг. Ввечері після купання у хлопця раптово піднялась температура і не збивалася всю ніч. На ранок юнак почав ще й блювати.

Медики районної лікарні спершу подумали, що у Данила тепловий удар, бо ж тоді стояла неймовірна спека. Утім, за 2 дні лікування від перегріву стан підлітка лише погіршився, тож його скерували до обласного центру. Вже вінницькі лікарі з’ясували, що Данило підхопив смертельно небезпечну інфекцію – лептоспіроз.

Лептоспіроз – це важке інфекційне захворювання, яке переносять тварини. Найчастіше – гризуни: щурі та миші. Разом із сечею тварин небезпечна для життя людини бактерія потрапляє у воду і саме під час купання найчастіше відбувається зараження. На тілі Данила, коли він плавав у річці, були подряпини. Тому інфекція легко проникла в кров хлопця.

Хлопець з Вінниччини підхопив смертельну інфекцію у Південному Бузі

У Данила стрімко почали відмовляти органи. Лептоспіроз вразив нирки і вони зовсім перестали працювати, а також – печінку.

«Підліток буквально пожовтів. Наступними могли стати органи серцево-судинної системи і тоді юнак би загинув. У такому вже загрозливому для життя стані Данила негайно переправили з Вінниці до Львова – у Дитячу Лікарню Святого Миколая», - зазначають у Першому медичному.

«Оскільки в пацієнта була гостра ниркова недостатність, тобто сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність .Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – «штучної нирки». Данило 2 доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно», – розповідає Лілія Грицків, керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая.

Хлопець з Вінниччини підхопив смертельну інфекцію у Південному Бузі - фото 2

За життя Данила лікарі боролися майже місяць. Хлопець вже повернувся до Вінниці, де і пройде завершальні етапи лікування.

Нагадаємо, у Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY.