Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 19 вересня
+18
$   41.44
  46.24

9 серп. 2024 16:00

Останнє оновлення  
9 серп. 2024 16:13
Здоров'я
0

1143

0

У Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY

У Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY

У МОЗ наголошують, що всі послуги з реабілітації — безоплатні для пацієнтів та повністю покриваються НСЗУ в рамках програми медичних гарантій.


У Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY
Фото - МОЗ

У Луцьку на базі одного із ключових медзакладів Волині відкрився 13-й інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY. За допомогою надсучасного обладнання мультидисциплінарна команда цього закладу зможе щороку надавати безоплатну медичну допомогу понад 1 500 військових.

Про це повідомляє МОЗ.

Зокрема, у лікувально-реабілітаційній зоні луцького центру RECOVERY створено велику залу фізичної реабілітації, по два зали індивідуальних занять, масажу та асистивних технологій, а також кабінети ерготерапії, фізіотерапії, магнітотерапії, лазерної терапії, психологічного розвантаження, ординаторську, зону відпочинку (їдальню) та кабінети фахівців мультидисциплінарної команди центру.

Зали фізичної реабілітації оснащено обладнанням із віртуальною реальністю, яке забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. Для військових тут розробляються спеціальні завдання, орієнтовані гейміфіковані тренування, які підвищують їхню мотивацію до відновлення. Такі інтенсивні заняття позитивно впливають на процес відновлення та пришвидшують його.

Палатне відділення луцького RECOVERY розраховане на 50 ліжок. Усі кімнати облаштовані функціональними меблями, а також інклюзивними вбиральнями та душовими. Також тут розташовані сестринський пост, маніпуляційна, перев’язувальна, процедурна, зона відпочинку тощо. Для паралельних тренувань з відновлення навичок ходи тут розміщено додатковий стельовий підіймач.

Допомагати військовим будуть фахівці фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, терапевти мови й мовлення та психологи. Завдяки високотехнологічному обладнанню та кваліфікації вони надаватимуть якісну, доступну й доказову реабілітаційну допомогу українським захисникам і захисницям.

У Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY

Одним із пріоритетів центру є освітній компонент. 2 тис. медиків вже взяли участь у 60 різноманітних семінарах, воркшопах, програмах з обміну досвіду, спрямованих на підвищення кваліфікації. Зокрема, цього літа команди мережі пройшли стажування в Латвії, яке дозволило їм ознайомитися з досвідом роботи реабілітаційних центрів у цій країні, їхніми протоколами та методиками. Також фахівці мережі відвідали Мічиганський університет у США, де на базі департаменту анестезіології вивчали досвід у сфері менеджменту болю.

На сьогодні інноваційні реабілітаційні центри RECOVERY надають безоплатні послуги у Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпропетровщині (три заклади). 

Загалом у центрах національної мережі реабілітаційну допомогу отримали вже 13 тис. пацієнтів. У планах засновників — розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку зможуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.

У Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY - фото 2У Луцьку відкрили реабілітаційний центр для військових RECOVERY - фото 3