Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

29 трав. 2024 13:39

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

160

0

Фаріон поновлять на посаді професорки в університеті і виплатять зарплату за прогул

Фаріон поновлять на посаді професорки в університеті і виплатять зарплату за прогул

Науковиця заявила, що якщо суд ухвалить рішення не на її користь, то наступний крок – Верховний Суд.


Львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки. Суд також постановив стягнути на користь науковиці середній заробіток за період вимушеного прогулу – 123 тисячі 927 гривень.

Про це із зали суду повідомила кореспондентка «Суспільного».

Відомо, що після оголошення вироку Фаріон заявила, що «щаслива, що право існує окремо від політики» і додала, що «є дуже багато сил, які хотіли би, щоби я не повернулася у [Львівську] політехніку». Вона також додала, що їй подобається «йти проти» таких сил.

Постанову апеляційного суду ще можна оскаржити у Верховному суді. Представник «Львівської політехніки» заявив, що над подальшими кроками в закладі будуть думати, коли отримають повний текст судового рішення.

Фаріон заявила, що якщо суд ухвалить рішення не на її користь, то наступний крок – Верховний Суд.

Раніше ми писали, що екснардепку Ірину Фаріон звільнили з посади професора Національного університету «Львівська політехніка». Привід звільнення – порушення Фаріон 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.