Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
чт, 09 травня
+7
$   39.38
  42.32

7 черв. 2023 18:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

118

0

Жителям Енергодару, де стоїть АЕС, радять евакуюватися

Жителям Енергодару, де стоїть АЕС, радять евакуюватися

Самойдюк порадив за будь-якої можливості залишити Енергодар та населені пункти навколо міста.


62732035_605

Оскільки ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю будь-якої миті, мешканцям найближчого Енергодару рекомендують залишити місто.

Про це перший заступник міського голови Енергодару Іван Самойдюк повідомив журналістам Радіо Свобода.

«Нічого не міняється за весь рік окупації, який вони знаходяться там. На предмет того, можуть чи не можуть вони погрожувати аварією, на ЗАЕС? Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів — на території станції, то, зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною», — сказав він.

Самойдюк порадив за будь-якої можливості залишити Енергодар та населені пункти навколо міста. Для тих, хто не може це зробити зараз, рекомендують, якщо є транспорт, тримати його повністю заправленим із тривожними валізами, зібраними документами, цінними речами та необхідними на перший час засобами виживання.

«Тому що, якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони будуть зобов’язані та змушені дати «коридори» для виїзду населення з такої території», — заявив перший заступник міського голови Енергодара.

Нагадаємо, підрив Каховської ГЕС став загрозою для Запорізької АЕС.