Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+28
$   41.1
  44.63

22 січ. 2024 13:35

Останнє оновлення  
22 січ. 2024 13:35
Події
0

137

0

Згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи – ЗМІ

Згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи – ЗМІ

У поліції кажуть, що ймовірною причиною пожежі став недолік конструкції.


Фото - lb.ua

За фактом пожежі у будинку бізнесмена, засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи, поліція Чернігівщини розпочала кримінальне провадження.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління поліції в Чернігівській області.

«Ймовірною причиною пожежі став недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів», – зазначають в поліції з посиланням на попередні висновки ДСНС.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Досудове розслідування триває. Для встановлення обставин і причин пожежі будуть призначені необхідні експертизи.

Раніше у ЗМІ повідомлялося, що в ніч з 21 на 22 січня згорів будинок бізнесмена, засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.



19 січ. 2024 11:32

Останнє оновлення  
19 січ. 2024 11:32
Події
0

143

0
Затримали відомого бізнесмена Ігоря Мазепу. Що відомо

Також затримали інших учасників банди, в тому числі його брата.


Затримали відомого бізнесмена Ігоря Мазепу. Що відомо

18 січня, під час спроби виїзду за кордон, правоохоронці затримали відомого українського бізнесмена Ігоря Мазепу. Його підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 гектарів землі біля Київської ГЕС.

В ДБР повідомляють, що також у різних регіонах України затримані ще три учасники злочинної організації, в тому числі брат Мазепи.

«29 листопада 2023 року працівники ДБР спільно з ДСР Національної поліції України викрили та затримали учасників злочинної організації, які протиправно заволоділи понад 7 гектарами землі, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС», – повідомляють в ДБР.

За даними відомства, до злочинної організації входило майже два десятки фігурантів. Серед них відомі інвестори у сфері будівництва елітного житла, їхні помічники, юристи, архітектори, землевпорядники, інші кваліфіковані спеціалісти та представники держорганів.

Затримали відомого бізнесмена Ігоря Мазепу. Що відомо

Діяли вони в інтересах декількох забудовників. Через корупційні зв’язки у держорганах оформлювали ділянки як землі сільгосппризначення, що дозволяло виділяти ці ділянки громадянам України.

«Інші учасники підшукували через соціальні мережі «підставних осіб», які за гроші погоджувались підписати документи щодо виділення їм землі у приватну власність. Більшість з них були студентами столичних навчальних закладів, які були введені в оману та погодилися на пропозицію через скрутне матеріальне становище», –додають в ДБР.

Також від імені «підставних осіб» підписували низку документів для оформлення права власності на земельні ділянки. Потім вони «перепродавали» землю представникам відомих на Київщині забудовників елітної нерухомості, які й замовили та профінансували незаконну схему.

Протягом 2020-2021 років за такою схемою організатори та учасники «банди» заволоділи землями державної власності, які віднесені до земель водного фонду, та розташовані на гідроспорудах стратегічної Київської ГЕС.

Затримали відомого бізнесмена Ігоря Мазепу. Що відомо - фото 2

«Реалізації злочинної схеми сприяли дії окремих посадовців органів Держгеокадастру, які перевищили свої службові повноваження під час прийняття рішень, щодо виділення земельних ділянок», – йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, дії учасників злочинної організації та інших осіб кваліфіковано за статтями 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), 233 (Незаконна приватизація державного, комунального майна), 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

У листопаді 2023 року було повідомлено 8 підозр за цими статтями. Усім учасникам банди загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.