Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 06 травня
+16
$   39.36
  42.4

30 лип. 2023 16:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Спорт
0

144

0

Збірна України залишилася без медалей чемпіонату світу з фехтування

Збірна України залишилася без медалей чемпіонату світу з фехтування

Українки зупинилися за крок від медалі, посівше четверте місце.


large

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях закінчила виступи на чемпіонаті світу, що проходить в італійському Мілані. Українки зупинилися за крок від медалі, посівше четверте місце.

Командні змагання з фехтування на шаблях замикають програму чемпіонату світу-2023 для збірної України. В усіх інших видах зброї українці не доходили до півфіналу: найкращим результатом на турнірі був чвертьфінал у жіночій шпазі.

У командному турнірі з фехтування на шаблях жіноча збірна України виступала в складі Аліни Комащук, Юлії Бакастової, Олени Кравацької, а також Ольги Харлан. Лідерці збірної України, зокрема, надали дозвіл на виступ у жіночому командному турнірі, призупинивши термін дії дискваліфікації, яку вона отримала за відмову від рукостискання з нейтральною росіянкою Анною Смірновою.

28 лип. 2023 21:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Спорт
0

3371

0
Харлан, що не потисла руку росіянці, отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду

Харлан війзьме участь в Олімпійських іграх 2024


olga-harlan

Українська фехтувальниця Ольга Харлан, яку дискваліфікували на чемпіонаті світу в Італії за відмову потиснути руку росіянці, отримала автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

Про це повідомив міністр молоді і спорту України Вадим Гутцайт у Facebook.

 "Враховуючи вашу унікальну ситуацію, Міжнародний олімпійський комітет забронює для вас додаткове місце на Олімпійських іграх 2024 в Парижі на випадок, якщо вам не вдасться кваліфікуватися на змагання у період, що лишився попереду. Ми робимо цей унікальний виняток також через те, що процедури, які тривають, ніяк не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через дискваліфікацію", - йдеться у листі від Міжнародного олімпійського комітету, оприлюдненому міністром.