Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 12 травня
+11
$   39.72
  42.81

4 квіт. 2024 12:35

Останнє оновлення  
4 квіт. 2024 12:35
Події
0

173

0

Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами

Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами

Затриманий – військовий-контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, яка дислокується на сході.


СБУ затримала бійця Збройних сил України, який інформував російське ФСБ та наводив ворожі ракети по позиціях Сил оборони на Донеччині.

Про це повідомили в СБУ.

Військовий-контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, яка дислокується на сході, передав ворогу координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд.

Росіян цікавили геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії.

Щоб замаскувати підривну діяльність, «кріт» працював на ФСБ через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав до Росії. Його батько затриманого спершу виїхав до ЄС, як багатодітний чоловік, а вже звідки поїхав до Росії.

Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами

Після переїзду до РФ він встановив контакт з Сергієм Карнауховим – пропагандистом та експрацівником ФСБ. Саме йому він «зливав» дані, отримані від сина. Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору з ФСБ.

Росіяни використовували ці дані для підготовки прицільних повітряних атак на пункти дислокації українських військ.

Під час обшуку за місцем перебування затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації координат і наявного озброєння Сил оборони та відправки «звітів» до ФСБ.

Затримано повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Крім того, розв’язується питання щодо повідомлення про заочну підозру батьку затриманого та притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами - фото 2Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами - фото 3Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами - фото 4Затримали бійця ЗСУ, який співпрацював з окупантами - фото 5