Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

15 черв. 2023 08:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

179

0

Європарламент визнав воєнним злочином підрив росіянами Каховської ГЕС

Європарламент визнав воєнним злочином підрив росіянами Каховської ГЕС

6 червня російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС


5fce690-damba1680

Депутати Європейського парламенту засудили підрив росіянами Каховської гідроелектростанції та назвали це воєнним злочином РФ, який матиме наслідки.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на заяву Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі.

"Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, останній скоєний Росією воєнний злочин, що має отримати наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України", - йдеться у повідомленні.

Також на засіданні Європейського парламенту політики обговорювали підготовку до наступної зустрічі ЄР, яка запланована на кінець червня у Брюсселі.

Нагадаємо, 6 червня російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС, її повністю зруйновано. Внаслідок трагедії підтопило населені пункти Херсонської області та сам обласний центр, а також села та міста Миколаївської області.

14 черв. 2023 16:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

264

0
Жителі Херсонщини показали свої хати після того, як зійшла вода. Відео

Мешканці сіла Дар’ївка та Федорівка показали свої оселі після потопу.


Screenshot_5

Велика вода у Херсонській області починає поступово відходити. Жителі повертаються до своїх домівок. Мешканці сіл Дар’ївка та Федорівка показали свої оселі після потопу.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін опублікував відео із населених пунктів.

«Спершу - окупація. Нині - рукотворний потоп. Росія знову й знов завдає страждань Херсонщині. Та ми стоїмо. Боремося. І долаємо усе.

Відвідав ці населені пункти. Там люди вже намагаються привести до ладу оселі, рятують майно, що залишилося. Про трагедію говорять з болем і водночас - мужністю. 

Маємо план відновлення сіл, які постраждали. І вже почали втілювати його у життя. У кожному населеному пункті - свій обсяг робіт. Але скрізь обов’язково - відкачування води з осель, забезпечення будівельними матеріалами, водою та їжею», - написав посадовець у Телеграмі.

Screenshot_6

Наслідки потопу на Херсонщині