Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

8 квіт. 2024 14:16

Останнє оновлення  
10 квіт. 2024 14:41
Суспільство
0

208

0

Відсидітися нікому не вдасться, адже на кону – доля країни, – Командувач Сухопутних військ

Відсидітися нікому не вдасться, адже на кону – доля країни, – Командувач Сухопутних військ

ЗСУ потрібні різні фахівці: водії, діловоди, кухарі, будівельники, ITівці, бухгалтери, медики, інженери.


Відсидітися нікому не вдасться, адже на кону – доля країни, – Командувач Сухопутних військ

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк заявив, що Росія розхитує українські тили, сіючи ворожнечу, недовіру до армії та паніку, витрачає на це шалені ресурси. Він наголосив: Силам оброни бракує людей.

«Військова ситуація непроста, але вона набагато прогнозованіша та контрольованіша, аніж це було на початку повномасштабного вторгнення.

…Наша армія найсильніша і найфаховіша у Європі, світі. У нашому розпорядженні західне озброєння. Ми знаємо і розуміємо задуми ворога. Маємо талановитих і досвідчених командирів. Два роки тому ми обороняли Київ, а тепер вражаємо військові цілі за тисячу кілометрів від лінії зіткнення власними військовими технологіями.

Але скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було – нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись!» - зазначив командувач у своєму фейсбуці.

Павлюк переконаний, що пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав.

«Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі. Подивіться на саму Росію, на тимчасово окуповані території», - пояснив військовий.

За його словами, сьогодні більшість працівників ТЦК – це вчорашні воїни, «якими усі захоплювались і пишались».

«Так, система ТЦК не ідеальна – ми це усвідомлюємо і працюємо над її вдосконаленням. На всі випадки перевищення повноважень Командування Сухопутних військ, правоохоронні органи оперативно реагують. Ми не будемо миритись із порушенням прав цивільних громадян, але й порушувати права військових не дозволимо.

Усі громадяни України мусять тримати голову холодною і усвідомити одну просту істину: армія і народ неподільні. Особливо під час битви за існування держави», - додав Павлюк.

Генерал розповів, що вручення повістки не означає, що громадянин одразу поїде на штурм. До навчальних центрів відправляють лише тих чоловіків, що пройшли військово-лікарську комісію і були визнані придатними до служби. Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Це відповідає стандартам країн-партнерів НАТО (4 тижні).

«Чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у Росії втілити її кровожерливі задуми. І тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя.

…Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації. Росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну.

Зараз історичний момент, який дала нам доля: або ми захистимо і збережемо державу, або зникнемо як нація!» - резюмував генерал.

Нагадаємо, на Одещині чоловіки у військовій формі затримали 14-річного хлопця.