Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

15 лют. 2024 16:26

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Суспільство
0

440

0

«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд

«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд

Головні вагони поїзда обладнанні навіть пандусами.


Вперше за часів незалежності України, залізничники модернізували на власних потужностях дизель-поїзд ДР1А №329. З 15 лютого він курсуватиме на маршруті Коростень – Житомир – Вінниця.

Про це повідомляє «Укрзалізниця».

«Ми вже маємо  ґрунтовний досвід оновлення приміських електропоїздів, а от повну модернізацію дизель-поїзда  з урахуванням усіх стандартів (у тому числі й інклюзивних вимог) компанія здійснила вперше», – кажуть в транспортній компанії.

Дизель-поїзд сформований у 4-вагонному складі, має 324 посадкові місця ІІІ класу та 8 додаткових місць для людей з інвалідністю.

В «Укрзалізниці» кажуть, що головні вагони поїзда обладнані пандусами та місцями для людей на кріслах колісних, спеціальними санвузлами та кнопками виклику поїзної бригади.

«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд

Серед інших зручних атрибутів – кріплення для перевезення велосипедів, стелажі та полиці для багажу, порти Type-C та USB для зарядки гаджетів, сповивальні столики у вбиральнях, маршрутні покажчики та інформаційні екрани.

Як курсуватиме потяг?

Зі станції Коростень регіональний поїзд №887/888 Коростень – Вінниця вирушатиме о 08:05, у Житомирі зупинятиметься о 09:33,  прибуватиме на кінцеву зупинку об 11:53.

У зворотному напрямку регіональний поїзд №889/890 Вінниця – Коростень вирушатиме зі станції Вінниця о 14:00, у Житомирі зупинятиметься о 16:13 та прибуватиме до Коростеня о 17:47.  Окрім цього, поїзд робитиме зупинки на станціях Нова Борова, Горбаші, Бердичів, Козятин-1, Калинівка-1. 

Квитки на поїзди доступні у чат-боті Укрзалізниці, у касах вокзалів та станцій, безпосередньо у кондукторів.

«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд - фото 2«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд - фото 3«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд - фото 4«Укрзалізниця» запустила перший модернізований дизель-поїзд - фото 5