Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

24 груд. 2023 23:07

Останнє оновлення  
24 груд. 2023 23:07
Суспільство
0

74

0

Українські прикордонники в центрі Києва заспівали «Щедрик»

Українські прикордонники в центрі Києва заспівали «Щедрик»

Заспівав легендарну щедрівку охоронець кордону Олексій під музичний супровід гітари прикордонниці Марії.


Напередодні Різдва, прикордонники привітали українців та в центрі Києва виконали відому у всьому світі композицію Миколи Леонтовича «Щедрик».

Відео опублікувала Державна прикордонна служба.

Заспівав щедрівки колишній викладач музичного мистецтва, а зараз охоронець кордону – Олексій.

«Повномасштабне вторгнення чоловік зустрів у себе вдома, на Черкащині. Відразу пішов до військкомату, проте його взяли не одразу, через шалений потік тих, хто бажав потрапити до війська.

Через деякий час Олексій потрапляє на службу до Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Спочатку прикордонник у складі зведеного загону тримав оборону на Сумщині, згодом на Донеччині.

Рік тому, саме в цей час, в ході чергового обстрілу ворогом, Олексій отримує звістку про народження другої дитини», – кажуть в ДПСУ.

Музичний супровід на гітарі здійснила прикордонниця Марія, яка працює у прикордонному відомстві майже 5 років До повномасштабного вторгнення вона здійснювала перевірку документів у найбільшому летовищі країни – Борисполі.

«Нині Марія проходить службу в столиці, а також посилює пункти пропуску на західному кордоні.

За освітою Марія фінансист, проте дівчина переконана – ніщо не стане на заваді, якщо ти дуже сильно про щось мрієш. Її мрія – служба та захист країни в лавах прикордонників», – додають у відомстві.



24 груд. 2023 18:59

Останнє оновлення  
24 груд. 2023 18:59
Суспільство
0

178

0
Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом

Президент побажав українцям перемоги і миру, а також надії, віри, любові та достатку.


Ввечері 24 грудня, у Святвечір, Президент Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом. Цьогоріч Україна вперше святкуватиме на держаному рівні лише 25 грудня, а не 7 січня.

Привітання опублікували на сайті глави держави.

За словами глави держави, уже другий рік Різдво в Україні має «інший настрій, контекст, інший присмак». Тому головним проханням у молитві на Святвечір буде те, щоби повернулися живими захисники України і щоб вони повернулися переможцями.

Зеленський вітав з Києво-Печерської лаври. Він зазначив, що це місце пережило чимало потрясінь і ударів.

«Наруга, осквернення, грабежі. Орда, нацисти, радянські часи. Це місце захоплювали, спалювали, руйнували. Але ніхто й ніколи не зміг знищити остаточно й назавжди. Лавра завжди витримувала, щоб відродитися знову. І після кожного удару не лише відновлювалась, а ставала більшою та міцнішою», – зазначив президент.

Він додав, що Лавра була й залишається місцем сили для людей.

«Джерелом надії та духу для наших людей. Для всіх, хто вірить. У перемогу правди. Перемогу України».

Президент сказав, що час напередодні Різдва – час найдовших ночей у році. Водночас день вже починає зростати.

«Але вже завтра день починає зростати, світло починає перемагати. Світло стає сильнішим. І крок за кроком, день за днем темрява програє. І зрештою темрява програє. Зло програє. Сьогодні – це наша спільна мета, спільна наша мрія, і саме за це сьогодні – наша спільна молитва. За нашу свободу. За нашу перемогу. За нашу Україну. За день, коли всі ми зможемо зібратися вдома в мирний рік мирного Різдва. І скажемо одне одному: «Христос народився!», – додав глава держави.