Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 18 травня
+16
$   39.43
  42.75

17 груд. 2023 22:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

112

0

У приміщенні, де міг бути Залужний, виявили пристрій для прослуховування

У приміщенні, де міг бути Залужний, виявили пристрій для прослуховування

Пристрій для прослуховування виявили у приміщенні, де міг перебувати Валерій Залужний


96d04ebb88ede39f3e17f2e9eb3211bb_1687952437_extra_large

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовик наголошують, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані. Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу.

Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування даного правопорушення.

16 груд. 2023 12:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

193

0
Залужний готує новий контрнаступ у 2024 році – ЗМІ

Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.


c8081d65cd182e951f4b03522b1fdb0b_1696153215_extra_large

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планує новий контрнаступ. Україна, ймовірно, збирає ресурси для нових операцій у 2024 році.

Про це повідомляє  німецьке видання Welt.

Видання зазначає, що багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли надати партнери, ще не була використана. Частина техніки взагалі не доїхала до України. Зокрема, йдеться про танки Leopard 1. Німеччина та союзники обіцяли надати 200 танків старішої версії, з яких, за даними Welt, Україна отримала лише 30 одиниць.

Німецький експерт з безпеки та політичний радник Ніко Ланге вважає, що Україна робить ставку на виснаження.

"Вони більше не намагаються утримувати позиції, як у Бахмуті. Натомість вони хочуть уповільнити російські війська і дати їм стікати кров’ю", - сказав він.

Видання заявляє, що Україна має великі плани. Про це свідчить і список озброєння, який українське керівництво передало США. Раніше перелік публікували журналісти Reuters, там були гелікоптери Black Hawk і Apache, а також винищувачі F-16 та F-18, ракетні комплекси великої дальності, танки Abrams, численні безпілотники та боєприпаси.

На думку Ніко Ланге, Україна намагається перейти до мобільної війни, яка так і не реалізувалася під час літнього контрнаступу.

Welt додав, що Залужний погодився на літній контрнаступ лише з політичних міркувань. За даними видання, головнокомандувач не бачив шансів на успіх без достатньої кількості авіаційної підтримки. Тому наступ з використанням техніки він замінив на штурми малими піхотними групами.

Журналісти вважають, що без механізованої підтримки швидкий прорив був неможливий. Заміна була розумним кроком Залужного. Атаками невеликих підрозділів він зберіг своїх солдатів, системи озброєння із Заходу та виграв важливий час.

"Україна, ймовірно, збирає ресурси для нового контрнаступу наступного року", - заявив експерт Ланге.

Німецьке видання додає, що один з напрямків наступу міг стати плацдарм у Херсонській області.

"Маючи необхідні винищувачі, ударні гелікоптери та безпілотники, Україна могла б адекватно підтримувати просування своїх військ, тим більше, що в цьому регіоні майже немає російських укріплень. Це був би контрнаступ, як Залужний, напевно, мав на увазі від початку", - додають журналісти.