Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

15 черв. 2023 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

166

0

Швеція відправила в Україну 250 міношукачів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Швеція відправила в Україну 250 міношукачів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Міни, розкидані після вибуху дамби в Каховці, становлять серйозну загрозу життю і здоров’ю


181623-1_large

Міністерство оборони Швеції відправило в Україну 250 міношукачів, щоб допомогти подолати наслідки підриву окупантами дамби Каховської ГЕС.

Про це відомство повідомило на своєму сайті.

Зазначається, що Швеція продовжуватиме рішуче підтримувати Україну доти, доки це необхідно, і продовжить чинити тиск на Росію.

Надіслане обладнання призначене для цивільного розмінування. Воно допоможе Україні убезпечити райони, які постраждали від затоплення Каховської дамби.

У шведському Міноборони відзначили, що маси землі, які були приведені в рух унаслідок повені, можуть містити наземні міни, так звані «касетні бомби» та інші боєприпаси. Небезпечні міни могли переміститися або змішалися з масами землі чи сміттям.

«Міни, розкидані після вибуху дамби в Каховці, становлять серйозну загрозу життю і здоров’ю мирного населення в цьому районі. Здатність виявляти міни — це один зі способів захисту цивільних осіб і забезпечення гуманітарного доступу, оскільки плаваючі міни і залишки, що не розірвалися, можуть переміщатися далеко за межі пляжів», — йдеться у повідомленні.

Очікується, що 250 міношукачів доправлять в Україну вже найближчим часом.

15 черв. 2023 08:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

179

0
Європарламент визнав воєнним злочином підрив росіянами Каховської ГЕС

6 червня російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС


5fce690-damba1680

Депутати Європейського парламенту засудили підрив росіянами Каховської гідроелектростанції та назвали це воєнним злочином РФ, який матиме наслідки.

Про це інформує Укрінформ з посиланням на заяву Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі.

"Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, останній скоєний Росією воєнний злочин, що має отримати наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України", - йдеться у повідомленні.

Також на засіданні Європейського парламенту політики обговорювали підготовку до наступної зустрічі ЄР, яка запланована на кінець червня у Брюсселі.

Нагадаємо, 6 червня російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС, її повністю зруйновано. Внаслідок трагедії підтопило населені пункти Херсонської області та сам обласний центр, а також села та міста Миколаївської області.