Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+15
$   39.43
  42.75

11 груд. 2023 16:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

156

0

Швеція надасть Україні зимовий пакет гуманітарної допомоги на понад 120 мільйонів євро

Швеція надасть Україні зимовий пакет гуманітарної допомоги на понад 120 мільйонів євро

 

Це найбільша на сьогодні підтримка Україні в рамках двосторонньої допомоги від Швеції.


3

Новий пакет гумантарної допомоги на 1,4 мільярда шведських крон (понад 120 мільйонів євро) на зимовий період Швеція надасть Україні.

Про це оголосили прем’єр-міністр країни Ульф Крістерссон і міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Йоган Форсселл, передає шведський суспільний мовник STV.

«Це найбільша на сьогодні підтримка в рамках двосторонньої допомоги Швеції Україні», – сказав Ульф Крістерссон.

Більша частина грошей, 900 мільйонів шведських крон (понад 79 млн євро), йде до фонду Світового банку для відновлення України. Фонд підтримує центральну інфраструктуру України у сферах енергетики, житла, охорони здоров'я і транспорту.

Кошти, взяті з бюджету допомоги Швеції, підуть, зокрема, на закупівлю обладнання для опалення та передачі потужностей в українській електромережі, створення притулків.

За словами Йохана Форссела, саме це на це був запит з української сторони. Він також звинуватив Росію у проведенні проти України «енергетичного тероризму».

 

20 жовт. 2023 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

257

0
В Україні "зникла" третина гумдопомоги, що надходила начебто на адресу військових

Такі факти вдалося виявити завдяки запровадженому механізму спільного контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів.


Screenshot_17

З початку 2023 року з 9 тисяч перевірених фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу військових, у більш ніж 3 тисячах випадків не підтверджено її надходження до військових частин.

Такі факти були виявлені в результаті спільних перевірок Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби й Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони України.

"Протягом 9 місяців 2023 року за результатами спільних заходів перевірено понад 9 тис. фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин. Встановлено більш ніж 3 тис. випадків не підтвердження її надходження до військових частин", - повідомляє Держмитслужба.

Зазначається, що такі факти вдалося виявити завдяки запровадженому механізму спільного контролю за надходженням до військових частин гуманітарних вантажів. Він дав можливість оперативного обміну інформацією щодо підтвердження отримання військовими формуваннями таких товарів і виявлення ризикових митних оформлень.

Митники вже направили до правоохоронних органів 387 повідомлень про факти, що вказують на ознаки злочину. Також складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги.

"Вдячні громадським організаціям, волонтерам і міжнародним донорам, котрі допомагають Україні. Водночас нагадуємо, що ввезення товарів комерційного призначення під виглядом гуманітарної допомоги є порушенням чинного законодавства і передбачає настання відповідальності", - наголосили в Держмитслужбі.

1 листоп. 2023 09:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

99

0
Чому допомога Україні та Ізраїлю повинна бути об’єднана – пояснили Блінкен та Остін

За словами посадовців, у Вашингтоні розуміють стратегію Путіна затягнути цю війну. І запевнив, що США намагаються зробити все можливе, аби підтримати Україну.


Screenshot_3

Міністр оборони США Ллойд Остін і держсекретар Штатів Ентоні Блінкен під час слухання у сенатському Комітеті з асигнувань переконували, що "без фінансової підтримки США і НАТО українці можуть програти цю війну".

Про це пише Голос Америки.

Блінкен зазначив, що в разі припинення допомоги Україні з боку США, європейські партнери, швидше всього, також зупинять свою підтримку.

"По-перше, те, що ми бачимо зараз — це дивовижне об’єднання НАТО. Альянс, який насправді стає сильнішим і більшим проти агресії Путіна. Альянс, окремі його члени, які істотно активізувались. З точки зору розподілу тягаря, це приклад, коли ми спостерігаємо дуже значний розподіл тягаря, який майже напевно зникне, якщо ми підемо", - сказав Блінкен.

"Якщо Путіну дозволять продовжувати діяти безкарно, він не тільки не зупиниться в Україні, а потенційно попрямує в наступну країну НАТО, що викличе виконання нами наших обов'язків за статтею 5 альянсу НАТО", - додав посадовець.

Та додав: "Це надіслало б також сигнал агресорам в усьому світі: якщо йому це зійде з рук, то ми також можемо. І тоді ми, швидше за все, матимемо світ, повний конфліктів. І це світ, який не підходить Сполученим Штатам. Для нас значно краще підтримати наші зусилля зараз, домагаючись успіху, ніж заплатити значно вищу ціну пізніше, коли нам доведеться мати справу з агресією".

Остін зазначив, що якщо Путін досягне "Путін досягне успіху, він не зупиниться на Україні. Якщо ви – країна Балтії, ви думаєте: я – наступний. І, знаєте, я не сумніваюся, що рано чи пізно він кине виклик НАТО, і ми опинимося у перестрілці".

Він додав, що у Вашингтоні розуміють стратегію Путіна затягнути цю війну. І запевнив, що США намагаються зробити все можливе, аби підтримати Україну.

Глава Пентагону вкотре наголосив, що війни як в Україні, так і в Ізраїлі, впливають на національні інтереси США.

Ентоні Блінкен своєю чергою зауважив, що допомогу Україні та Ізраїлю не варто розділяти, оскільки обидві війни, за його словами, пов'язані між собою.

"Путін дуже сильно намагається скористатися нападом ХАМАС на Ізраїль, він сподівається, що це відверне нас, нашу увагу від України та від його агресії в Україні. І що це призведе до того, що Сполучені Штати відкликають свої ресурси, припинять свою підтримку.

Водночас він об’єднався саме з тими елементами, які намагаються посіяти хаос в Ізраїлі. Тому ми вважаємо, що ці речі дуже об’єднані, і це є однією з причин, чому наш запит є спільним", - зазначив посадовець.

14 листоп. 2023 12:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

100

0
Німеччина передала Україні чергову допомогу, до якої увійшли танки

Танки Leopard і дрони. Німеччина надала новий пакет військової допомоги


photo1699955815

Німеччина передала новий пакет військової допомоги для України.

Про це йдеться на сайті уряду ФРН.

У пакет ввійшли танки, гусеничні всюдиходи, автомобілі швидкої допомоги снаряди, дрони та інше.

Перелік допомоги:

  • 10 танків Leopard 1A5
  • 14 автомобілів Bandvagn 206
  • 5 гусеничних носіїв Warthog Ambulance
  • 1 танк Winsent 1 для розмінування
  • 10 БПЛА VECTOR
  • 14 наземних оглядових радарів GO12
  • 3 машини охорони кордону
  • 4 8x8 HX81 тягачі та 4 напівпричепи
  • 16 вантажівок Zetros
  • 13 вантажівок MAN TGS
  • 1,4 мільйона патронів до вогнепальної зброї

21 листоп. 2023 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Суспільство
0

103

0
США виділили пакет військової допомоги Україні на $100 млн

Цей пакет є п’ятдесят першим траншем обладнання, яке буде надано Україні адміністрацією президента Байдена


Screenshot_3

У Міністерстві оборони США оголосили про виділення Україні нового оборонного пакета на суму 100 мільйонів доларів.

Про це повідомили на офіційному сайті Пентагону.

До пакета допомоги зокрема увійшли:

  • зенітні ракети Stinger;
  • одна високомобільна артилерійська ракетна система (HIMARS) і додаткові боєприпаси; артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • ракети трубного пуску з оптичним відстеженням і дротовим наведенням (TOW);
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • понад 3 мільйони патронів до стрілецької зброї;
  • боєприпаси для прибирання перешкод;
  • спорядження для холодної погоди;
  • запчастини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Зазначається, що цей пакет є п’ятдесят першим траншем обладнання, яке буде надано Україні адміністрацією президента Байдена з запасів Пентагону із серпня 2021 року.

«Безпекова допомога Україні – це розумна інвестиція в нашу національну безпеку. Це допомагає запобігти більшому конфлікту в регіоні та стримати потенційну агресію деінде, зміцнюючи нашу базу оборонної промисловості… Надзвичайно важливо, щоб Конгрес вжив заходів для підтримки України, схваливши запит Президента на додаткове фінансування», — йдеться у повідомленні Міноборони США.