Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 19 травня
+15
$   39.43
  42.75

30 січ. 2024 10:06

Останнє оновлення  
30 січ. 2024 10:06
Світ
0

936

0

Нідерланди виділяють 122 мільйонів євро на озброєння та кібербезпеку України

Нідерланди виділяють 122 мільйонів євро на озброєння та кібербезпеку України

З них 87 млн євро підуть на закупівлю артилерійських боєприпасів для України.


Нідерланди виділяють 122 мільйонів євро на озброєння та кібербезпеку України

Уряд Нідерландів оголосив про виділення 122 мільйонів євро на допомогу Україні. Кошти підуть на закупівлю боєприпасів, озброєння та кібербезпеку.

Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Пожертвування є результатом консультацій Контактної групи з питань оборони України (UDCG), до складу якої входять 50 країн-партнерів. Вони допомагають Україні купувати обладнання та ресурси для захисту від Росії», – йдеться у повідомленні.

87 мільйонів євро підуть на закупівлю артилерійських снарядів для України, а 25 мільйонів євро буде сплачено до Міжнародного фонду для України (МФУ) на придбання обладнання. Уряд також інвестує 10 мільйонів євро в покращення кіберзахисту України.

Новий пакет допомоги є результатом консультацій в рамках Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», засідання якої відбулося 23 січня.

«Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, але й у довгостроковій перспективі. Особливо зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні», – наголосила Кайса Оллонгрен.

13 жовт. 2023 18:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Політика
0

133

0
Нідерланди нададуть Україні ракети для Patriot і допоможуть отримати судна для безпеки коридору в Чорному морі

Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів побували в порту Одеси й оглянули місця влучання російських ракет і дронів


b58d126a9be5fde421bd09aca63a9f39_1697202872_extra_large

Під час робочої поїздки до Одеської області президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, який перебуває з візитом у нашій країні.

Як зазначив глава держави, сьогодні вони мають в Одесі насичений день, присвячений глобальним питанням безпеки, пише Офіс президента.

«Я вдячний Нідерландам, вдячний тобі, Марку, твоєму уряду, твоїй команді та всьому народу Нідерландів за незмінну увагу до України та надзвичайно вагому підтримку нашої держави, наших людей на цьому складному шляху. Той факт, що ми зараз саме тут, в Одесі, засвідчує, які ключові питання на порядку денному та на що саме спрямовані наші зусилля», – сказав Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів із Марком Рютте в Одесі.

Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів побували в порту Одеси й оглянули місця влучання російських ракет і дронів. Як зазначив глава держави, Росія ракетним терором руйнує не лише українські порти та міста, а й нормальне життя багатьох інших країн, які критично залежать від постачання продовольства з України.

Нідерланди нададуть Україні ракети для Patriot і допоможуть отримати судна для безпеки коридору в Чорному морі

«Важливо, щоб світ був єдиним і солідарним у захисті від терору та в підтримці наших зусиль із захисту людей, портів, зокрема Одеси, дунайських портів та загалом нашої чорноморської акваторії. Є нове рішення Нідерландів для посилення української ППО», – повідомив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки щодо коаліції F-16, у якій Нідерланди відіграють лідерську роль, а також інші аспекти оборонної співпраці.

Також було обговорено співпрацю з метою належного захисту альтернативних «зернових коридорів» у Чорному морі та загалом посилення позицій у регіоні, зокрема захист неба, зміцнення флоту, підтримку гуманітарного розмінування та очищення акваторії від російських мін.

«Нідерланди, зокрема, допоможуть посилити безпеку нашого експортного коридору в Чорному морі», – розповів Володимир Зеленський.

На зустрічі співрозмовники також приділили увагу ситуації в регіоні Близького Сходу. Було відзначено важливість недопущення розпалення нової повномасштабної війни. Водночас, як зазначив Глава держави, терористи мають відповідати за скоєні злочини, щоб більше ніколи не провокувати війну.

Він також подякував Нідерландам за підтримку Української формули миру та спільні з партнерами зусилля для притягнення Росії до відповідальності за терор. Зокрема, Нідерланди працюють над пунктом, який стосується відновлення справедливості.

Крім того, під час зустрічі йшлося про посилення та пришвидшення запровадження санкцій проти Росії задля обмеження її здатності фінансувати війну.

Окремо Володимир Зеленський акцентував на необхідності прискорення спрямування заморожених активів Росії на компенсацію шкоди від її агресії, зокрема на проєкти відбудови в нашій країні.

«В Україні ми бачимо спротив, бачимо бажання боротися, бажання перемагати – як серед цивільних, так і серед військових. Сьогодні ми були в порту Одеси й бачили, як люди роблять усе можливе для того, щоб зберегти й підтримати своє життя, та досягають у цьому успіху», – наголосив зі свого боку Марк Рютте.

Він повідомив, що Нідерланди допоможуть Україні в отриманні патрульних суден, щоб забезпечити безпеку «зернового коридору».

«Ми свідомі того, що з наближенням зими Росія захоче завдати якомога більше шкоди Україні. Тому Нідерланди відправлять Україні додаткові ракети для Patriot. Ми зобов’язалися надати літаки F-16 Україні. Разом із Румунією та Данією ми займаємося підготовкою пілотів», – зазначив голова нідерландського уряду.

3 листоп. 2023 17:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Світ
0

124

0
Нідерланди оголосили про військову допомогу Україні на 500 тисяч євро

Допомогу Україна отримуватиме протягом восьми місяців


Screenshot_15

Нідерланди упродовж наступних восьми місяців, тобто до середини 2024 року, нададуть Україні пакет військової допомоги на 500 мільйонів євро. Про це заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен під час дводенного візиту в Україну, повідомило нідерландське видання Het Parool.

«У цьому випадку йдеться про боєприпаси», – розповіла очільниця оборонного відомства.

Кайса Оллонґрен зауважила, що близько 260 мільйонів євро буде витрачено на артилерійські снаряди, ще 240 мільйонів євро – на боєприпаси для танків.

Нідерланди надаватимуть військову допомогу Україні «стільки, скільки це необхідно», додала Оллонґрен.

Під час візиту в Україну міністр оборони Нідерландів відвідала Харків і Київ, вона мала зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

17 січ. 2024 11:09

Останнє оновлення  
17 січ. 2024 11:09
Події
0

92

0
Данія та Нідерланди готуються відправити Україні відремонтовані танки Leopard

Танки разом із запчастинами та боєприпасами будуть доставлені в Україну вже влітку цього року.


Перші два з 14 танків Leopard 2 A4, які Нідерланди таДанія замовилидля України, були капітально відремонтовані німецьким концерном Rheinmetall. Тепер вони поїдуть до Польщі, де на них тренуватимуться українські військовослужбовці.

Про це йдеться у заяві Міноборони Нідерландів.

Зазначається, що найближчими місяцями Rheinmetall також відремонтує й інші 12 танків для навчання, а згодом — для розгортання на полі бою.

За даними відомства, танки разом із запчастинами та боєприпасами будуть доставлені в Україну вже влітку цього року.

Нідерланди є частиною міжнародної танкової коаліції, яка постачає Україні бойові танки. Раніше Нідерланди купили танки Leopard 1 для України разом з Данією та Німеччиною.