Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+11
$   41.44
  46.24

24 лип. 2024 16:35

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:02
Події
0

130

0

Садиба Зеленських у Києві: співвласнику будівлі обрали запобіжний захід

Садиба Зеленських у Києві: співвласнику будівлі обрали запобіжний захід

Він діятиме до 23 вересня.


Шевченківський районний суд Києва сьогодні, 24 липня, обрав запобіжний захід співвласнику садиби Зеленських – столичної історичної будівлі, яку нещодавно знесли.

Про це пише «Суспільне».

На нього поклали особисті зобов'язання: обов'язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати паспорти. Запобіжний захід діятиме до 23 вересня.

Прокуратура вимагала обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, бо вважає, що є ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування й суду. Там кажуть, що фігурант у 2023 році виїжджав за кордон через систему «Шлях».

Водночас сторона захисту наполягала в суді, що зруйнована будівля не перебувала в реєстрі нерухомих пам'яток.

«Ми маємо докази того, що садиба Зеленських не є культурною пам'яткою. Маємо відповідь від Мінкульту, що об'єкт не внесений в реєстр і не належить до культурної спадщини», – сказала адвокатка.

Сам підозрюваний заявив на засіданні, що не визнає свою вину. За його словами, в садибі Зеленських мала бути реконструкція. Мав бути відновлений її зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Нагадаємо, ввечері 19 липня, у Києві несанкціоновано знесли історичну будівлю – садибу Зеленських, за адресою вулиця Кониського, 22, збудовану у 1890 році. Поліція вже відкрила кримінальне провадження.

У Офісі генпрокурора відкрили кримінальне провадження щодо знесення історичної будівлі кінця XIX століття – садиби Зеленських у Києві.

А влада Києва планує звернутися з позовом до суду на забудовника, який днями незаконно зніс садибу Зеленських періоду ХІХ століття, та до власника будівлі. Мер столиці також вимагатиме, аби садиби відбудували в тому вигляді, який вона мала раніше.