Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

14 січ. 2024 11:05

Останнє оновлення  
14 січ. 2024 11:05
Події
0

136

0

Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказ

Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказ

Тоді ракета забрала життя 46 українців.


Ракетний удар по будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року

Окупаційна армія Росії рік тому – 14 січня 2023 року – завдала ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі – внаслідок ворожої атаки загинули 40 дорослих та 6 дітей. Ще 79 отримали травми. За скоєний злочин Офіс генпрокурора повідомив про підозру командиру 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку ЗС РФ.  

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора. 

Слідством також було встановлено бортовий номер літака Ту-22М3, який використовувався для удару та весь ланцюжок осіб, які причетні до цього. 

"Ми знайдемо кожного, хто причетний до чергового акту злодійства проти мирних громадян", – заявив генпрокурор Андрій Костін.  

Як розповів заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Тараса Семківа, за час розслідування удару по Дніпру проведено значний обсяг слідчих та процесуальних дій.

"Ми зробили 3D-модель зруйнованого російською ракетою будинку для документування наслідків удару, а також чіткого розуміння напряму польоту цієї ракети і порядку її руху. Встановили бортовий номер літака Ту-22М3, який використовувався для нанесення ракетно-бомбового удару. А також весь ланцюжок осіб, які причетні до цього. Роботу зосереджено насамперед на встановленні російських командирів, які віддають злочинні накази.  Один з них – командувач дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС РФ станом на січень 2023 року. Наразі йому також підготовлено повідомлення про підозру", - розповів він.

Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказРічниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказ - фото 2Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказ - фото 3Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказ - фото 4Річниця ракетного удару по житловій багатоповерхівці у Дніпрі. Відомо, хто віддав наказ - фото 5

13 січ. 2024 10:49

Останнє оновлення  
13 січ. 2024 10:49
Події
0

146

0
У Дніпрі зафіксовано прильоти ракет – ОВА

Люди не постраждали, кажуть в ОВА.


Зранку 13 січня росіяни завдали ракетний ударів по Дніпру. Є влучання, на щастя, без постраждалих.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у своєму телеграмі.

«Маємо прильоти у Дніпрі. Яких збитків завдали удари, зараз уточнюємо. 

Та найголовніше завжди – люди. На щастя, всі цілі. Минулося.

Дякую оборонцям неба! Їхня робота допомогла уникнути більших наслідків», - зазначив посадовець.

За його словами, ворог не перестає бити по Нікопольщині.