Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+27
$   41.1
  44.63

11 січ. 2024 17:09

Останнє оновлення  
11 січ. 2024 17:09
Події
0

122

0

Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі

Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі

Переселенців та соціально незахищених громадян змушували працювати на найтяжчих роботах.


Четверо мешканців Дніпра вербували людей, щоб утримувати їх у трудовому рабстві. Загалом правоохоронцям вдалося визволити 50 людей.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«За даними слідства, четверо мешканців м. Дніпра організували протиправну схему вербування громадян для утримання їх в трудовому рабстві – на безоплатних сільськогосподарських та будівельних роботах на території області», – кажуть в Офісі генпрокурора.

Учасники групи вербували на вокзалах переселенців та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання. Обманом вони запрошували людей до «реабілітаційного центру», який функціонував під прикриттям громадської організації. Потерпілим обіцяли безкоштовне житло, харчування і працевлаштування.

Натомість, людей заселяли до будинку з неналежними умовами для проживання та змушували безкоштовно працювати на найтяжчих роботах.

«Підозрювані відбирали у громадян документи та засоби зв’язку. Якщо завербовані намагалися самостійно залишити місце утримання, учасники групи здійснювали на них психологічний тиск та погрожували застосувати силу», – кажуть у відомстві.

Під час проведення обшуків на території будинку перебувало 50 осіб, їх було визволено. Вилучено чорнові записи, телефони, автомобілі.

Наразі чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України. За клопотанням прокурора їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у ДніпріПів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 2Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 3Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 4Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 5Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 6Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 7Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 8Пів сотні людей утримували в трудовому рабстві у Дніпрі - фото 9

8 черв. 2023 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

198

0
Продала дитину подруги за 30 тис дол США – судитимуть жительку Волині

Дитина наразі перебуває у лікарняному закладі.


whatsapp-image-2023-06-07-at-123204

Жителька Волині піклувалася про небажаного сина своєї подруги, якого вона таємно народила вдома у квітні 2022 року та наступного дня після пологів віддала. 11-місячний хлопчик невдовзі став зайвим піклувальниці, тому жінка вирішила його продати за 30 тис доларів США.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

У березні 2023 року під час передачі дитини покупцю у Луцьку її затримали.

Дитина наразі перебуває у лікарняному закладі.

Протиправні дії викрито за оперативного супроводу працівників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 26-річної місцевої жительки за фактом торгівлі людьми, вчиненої стосовно малолітнього (ч. 3 ст. 149 КК України).

Продала дитину подруги за 30 тис дол США – судитимуть жительку Волині