Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

17 січ. 2024 14:26

Останнє оновлення  
17 січ. 2024 14:26
Події
0

96

0

Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів

Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів

За всіма викритими фактами триває розслідування.


В Україні заблокували нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Як повідомили в СБУ, серед затриманих організаторів – ділки, які торгували статусом особи з інвалідністю, а також студентськими квитками закордонних університетів.

Закарпаття. Було організовану ухилянтську схему, яка передбачала переправлення призовників до сусідньої країни Євросоюзу «лісовими стежками».

«Ще в квітні минулого року правоохоронці затримали організатора схеми та двох його спільників, мешканців Тячівського району, на спробі переправити за кордон 4-х «клієнтів», – кажуть в СБУ.

Встановлено причетність до організації схеми колишнього «посадовця-силовика». Так до суду направлено обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи із чотирьох осіб за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Запоріжжя. Затримано ділка, який разом зі спільниками фабрикував висновки лікарських обстежень своїх «клієнтів» щодо наявності у них тяжких діагнозів.

У подальшому на їх основі МСЕК мав «підтвердити» наявність у них інвалідності 2-ї чи 3-ї груп. Правоохоронці «списанню» за цією схемою з військового обліку понад 40 потенційних призовників.

Також затримано шахраїв, які за гроші обіцяли чоловікам «офіційне» працевлаштування за кордоном або ж «місце» в європейському виші. Це мало бути підставою для безперешкодного виїзду призовників за кордон.

Клієнтів шукали через оголошення в інтернеті. Після отримання завдатку імітували «підготовку пакета документів», хоча насправді виводили кошти через підставних осіб і обривали контакти. Зловмисники діяли з грудня минулого року та за добу «працевлаштовували» до 10 осіб.

Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтівПравоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів - фото 2Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів - фото 3Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів - фото 4Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів - фото 5Правоохоронці заблокували ще три схеми ухилянтів - фото 6

16 січ. 2024 10:26

Останнє оновлення  
16 січ. 2024 10:26
Події
0

87

0
Охоронець дитсадка на Запоріжжі наводив російські ракети на будинки українців. Відео

Чоловіку загрожує довічне ув'язнення.


Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки Росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року.

Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані.

За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ).

У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому – хористку місцевої церкви УПЦ (МП), яка втекла на тимчасово захоплену частину Запоріжжя, де працює на спецслужбу країни-агресора.

За вказівками російського гру агент збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку.

Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських військ.

Крім того він коригував ракетні удари РФ по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

Співробітники СБУ затримали російського агента у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з російським гру через популярний месенджер.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

title

Наводив ракети на будинки мирних українців

17 січ. 2024 14:10

Останнє оновлення  
17 січ. 2024 14:11
Події
0

91

0
Затримали шахрая, який за гроші обіцяв «посади» в Службі безпеки

Шахрай представився співробітником УСБУ в Чернівецькій області.


Затримали шахрая, який за гроші обіцяв «посади» в Службі безпеки

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з ДБР викрили на Буковині шахрая, який видавав себе за підполковника Служби безпеки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Ділок пропонував довірливим українцям фейкове працевлаштування в одне із обласних управлінь СБУ. При цьому вимагав за це грошову винагороду у 10 тис. доларів США.

Правоохоронцізатримали фігуранта «на гарячому» під час отримання ним усієї суми від «кандидата».

Встановлено, що «підполковник СБУ» насправді виявився рядовим-прикордонником, який проходить службу за контрактом і не має жодного відношення до Служби безпеки.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Крім того вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Затримали шахрая, який за гроші обіцяв «посади» в Службі безпеки