Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+18
$   41.1
  44.63

2 черв. 2023 14:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

218

0

Нардеп від «Слуги народу» відмовився говорити українською. Данілов жорстко відреагував

Нардеп від «Слуги народу» відмовився говорити українською. Данілов жорстко відреагував

Данілов порадив забиратися з політики скандальному нардепу Максиму Бужанському від "Слуги народу"


danilov

Народний депутат від «Слуги Народу» Максим Бужанський вступив у перепалку з ведучим прямого ефіру телеканалу «Київ24» Сергієм Смальчуком, який попросив Бужанського спілкуватися українською мовою. Також скандальний нардеп не відповів на гасло «Слава Україні», про що свідчить запис ефіру від середи, 31 травня.

Максим Бужанський не відповів на привітання журналіста «Слава Україні», довго мовчавши, а потім сказавши «Так, слава Україні» замість «Героям слава». На прохання Сергія Смальчука говорити в телеефірі українською мовою, Бужанський розізлився та заявив, що говоритиме так, як хоче.

«Відповідно до 10 статті Конституції, державна мова – українська, а держава гарантує свободу й розвиток інших мов», – сказав Бужанський.

Потім нардеп заявив, що в Україні є багато російськомовних українців, зокрема і в Силах оборони. Водночас ведучий підкреслив, що Бужанський не є звичайним цивільним українцем, а, першочергово, держслужбовцем, який зобов'язаний говорити українською мовою згідно із законом.


2 червня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов порадив забиратися з політики скандальному нардепу Максиму Бужанському від "Слуги народу", який відмовився переходити на українську мову в ефірі новин.

Про це Данілов написав у Twitter.

"Недобиткам т.зв. "російського світу", які вважають, що в українських ефірах мають право розмовляти на "русскам", не місце не лише на телебаченні, але і в політиці, і в Україні.

Вся проросійська сволота, яка 30 років ґвалтувала і зраджувала країну, має і буде під корінь зачищена і викинута звідусіль як токсичний московський непотріб", - написав Данілов.