Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пн, 16 вересня
+22
$   41.36
  46.01

26 лют. 2024 14:43

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Політика
0

433

0

Данілов заявив, що битва за Крим триватиме до «останнього покидька»

Данілов заявив, що битва за Крим триватиме до «останнього покидька»

Секретар Ради національної безпеки на оборони Олексій Данілов заявив, що український Крим завжди чинитиме опір російським терористам.


Українські захисники та захисниці наближають день деокупації Криму.

«Все почалося з Криму, Кримом закінчиться», - таке переконання висловив секретар РНБО Олексій Данілов.

26 лютого минає десять років з моменту окупації півострова Російською Федерацією.

«Чим більше ми знищимо окупантів, тим ближче ми до перемоги і до часу, коли в кримських містах знову піднімуть українські прапори», - додав Данілов.

Що сталося 26 лютого у Криму?

20 лютого 2014-го офіційно розпочалася російсько-українська війна, наслідком якої стало велике вторгнення 2022-го.Тоді «зелені чоловічки» разом із технікою вперше перетнути пункт пропуску у Керчі.

Населення півострова, як і його корінні жителі кримські татари, вийшли на мітинг проти окупації. 26 лютого вони зібралися під стінами Верховної Ради Криму на заклик Меджлісу. За різними даними, мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч осіб. Над натовпом майоріли кримськотатарські та українські державні прапори.

Вже наступного ранку російські війська потрапили до адміністративних будівель Автономної Республіки Крим.

28 лютого у стінах кримської Верховної Ради, під пильним наглядом російських вояк, ухвалили рішення щодо майбутнього референдуму про долю Криму. Псевдоволевиявлення у Криму про бажання приєднатися до Росії провели 16 березня 2014 року.

З того часу росіяни особливо пильно «придивляються» до кримських татар і українських патріотів. Чимало людей, які чинили спротив, просто зникли, були ув’язнені чи репресовані.

«І цей опір буде тривати доти, доки з української, зокрема з кримської землі, не буде вигнаний останній російський покидьок, останній окупант, а ім’я Росії буде навічно проклято», - резюмував Олексій Данілов у своєму зверненні 26 лютого – у День спротиву окупації Криму.

Читайте також: Чи програє Україна війну та чи прийшов час домовлятися з Путіним, – відповів Зеленський.