Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 27 липня
+20
$   41.1
  44.63

24 січ. 2024 12:32

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 12:32
Події
0

109

0

Керівники обласного та районного ТЦК Рівненщини, які побили підлеглого, постануть перед судом

Керівники обласного та районного ТЦК Рівненщини, які побили підлеглого, постануть перед судом

Їх також судитимуть за незаконне збагачення та збут психотропних речовин.


До суду направлено обвинувальні акти щодо двох чиновників. Один з них – керівник обласного ТЦК, який бив підлеглого-військовослужбовця, інший – очільник районного ТЦК, який знімав це на відео.

Про це повідомляє ДБР.

«Влітку 2023 року посадовці довідалися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Вони вирішили цього не допустити та побили чоловіка

Керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, в той час, як керівник районного ТЦК усе це знімав на телефон. Під час проведення «виховних заходів» в хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення», – розповіли у ДБР.

Правоохоронцями було вилучено мобільні телефони, один із яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка.

У керівника Рівненського районного ТЦК та СП вилучили 8 пакетів з амфетаміном загальною вагою 11 г, знаряддя для вживання наркотичних речовин.

Правоохоронці також з’ясували, що наркотики йому постачав підлеглий за «службові привілеї». Наразі він повністю визнав свою провину.

Також вияивли факти незаконного збагачення посадовця обласного ТЦК та СП. Мова йде про на суму у майже 52 млн грн.

«Серед незадекларованих статків посадовця – 2 вантажні автомобілі, величезні земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах. У грудні 2023 року все вищевказане майно передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА)», – додають в ДБР.

Керівник Рівненського обласного ТЦК та СП обвинувачується у застосуванні насильства щодо підлеглого, грабежі та набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких перевищує її законні доходи (чч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186, ст. 368-5 КК України).

Керівник Рівненського районного ТЦК та СП обвинувачується у пособництві до застосування насильства щодо підлеглого, незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин у великих розмірах та схилянні до вживання психотропних речовин (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 2 ст. 307, ч. 1 та ч. 2 ст. 315 КУ України).

Наразі чиновники звільненні зі займаних посад. Також від початку розслідування їм обом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони західного регіону.

12 жовт. 2023 14:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

138

0
Катування у Тернопільському ТЦК: повідомили про підозру командиру і солдату

Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.


povidomilo-pro-pidozru-dvom-vijskovim-yaki-katuvali-cholovikiv-u-ternopilskomu-vijskkomati-2

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського Об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Зібрали достатньо доказів протиправних дій співробітників ТЦК. Зокрема, встановлено, що близько 22:00 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК», - зазначають у ДБР.

Згодом його та іще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Встановлено, що побиттю передував конфлікт потерпілих із черговим військкомату. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати у нього зброю. Заяву про побиття черговий скерував до поліції.

Працівники ДБР розпочали розслідування інциденту після звернення на «гарячу» лінію Теруправління ДБР у Львові.

11 жовтня командиру відділу охорони та солдату гранатометнику повідомлено про підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Крім того, солдату-гранатометнику також повідомлено про підозру у незаконному позбавлені волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та відсторонення їх від займаних посад.

10 листоп. 2023 10:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:58
Події
0

149

0
Скандал у Львові: працівники ТЦК заштовхали чоловіків у автобус; розпочали перевірку. Відео

Новий скандал з працівниками військкомату у Львові


Screenshot_5

Ввечері 9 листопада у соцмережах Львова почали ширитись відео із силовою мобілізацією. На одній із вулиць міста представники ТЦК буквально викрали чоловіка, силою його скрутивши та заштовхавши в автомобіль.

Примусова мобілізація відбувалась на очах ошелешених свідків, які знімати подію на відео. Один із представників ТЦК намагався перешкодити фільмуванню.

У Львівському обласному ТЦК прокоментували інцидент та повідомили, що розпочали перевірку.



57_main-v1699603319

У Львові чоловіків силою запихали в автобус