Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 20 вересня
+13
$   41.44
  46.24

19 лип. 2022 09:45

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 13:54
Політика
0

94

0

ЗМІ повідомили, що Ірина Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням. Вона це заперечує

ЗМІ повідомили, що Ірина Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням. Вона це заперечує


ЗМІ повідомили, що Ірина Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням. Вона це заперечує

Відсторонена указом президента від посади генпрокурора Ірина Венедіктова заявила, що процедура звільнення генерального прокурора всім добре відома, а інша не передбачена законом.

Про це свідчить її допис у Facebook, та співрозмовники УП в Офісі генерального прокурора.

«Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням президента – президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом», йдеться у повідомленні.

Венедіктова заявила, що поки не обговорювала питання свого відсторонення з жодною людиною і утримується від коментарів.

«Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар», - додала вона.

Водночас, як повідомили УП джерела в Офісі генерального прокурора, Венедіктова не погоджується з рішенням про своє відсторонення і в понеділок була на робочому місці.

За словами співрозмовників, на 10 годину ранку Олексій Симоненко, на якого покладено виконання обов’язків генпрокурора, хотів провести робочу нараду. Венедіктова, яка була в офісі, виявила бажання взяти в ній участь. Симоненко був проти цього, і нарада не відбулася. Однак Симоненко зустрівся з заступниками генпрокурора і сказав їм, що ніяких кадрових змін не планується.

Співрозмовник УП в ОГПУ додає, що своїм підлеглим Венедіктова сказала, що її звільнили із порушенням закону і тому вона не визнає своє усунення з посади. На повідомлення журналістів УП вона не відповідає.

Пізніше Венедіктова відреагувала на публікацію "Української правди", назвавши неправдою те, що вона нібито завадила в.о. генпрокурора Олексію Симоненку провести робочу нараду з іншими заступниками.

«Вранці я дійсно зібрала керівництво Офісу генпрокурора з метою представити офіційно Симоненка, як особу, яку інші мають сприймати як керівника і всіляко допомагати. Після цього виконувач обов‘язків генпрокурора провів свою нараду, на якій обговорювались робочі питання без моєї участі. Я вважаю, що саме так мають поводити себе цивілізовані люди в цивілізованому суспільстві», - заявила Ірина Венедіктова.

Як повідомлялось раніше, президентВолодимир Зеленський відсторонив від посади генпрокурорку Ірину Венедіктову та усунув від виконання обов’язків голову СБУ Івана Баканова.

Згодом заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов заявив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування.