Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
пт, 29 березня
+13
$   39
  42.16

23 трав. 2023 08:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Світ
0

172

0

Губернатор Бєлгородської області сказав, що досі триває «зачистка території»

Губернатор Бєлгородської області сказав, що досі триває «зачистка території»

Чиновник визнав, що російська армія все ще не контролює частину території області


Screenshot_4

Губернатор Бєлгородської області Росії Вʼячеслав Гладков зранку 23 травня заявив, що жителям Грайворонського округу, «які, спасибі їм велике, тимчасово залишили свої будинки, повертатися поки не варто».

Про це Гладков написав у своєму телеграм-каналі, додавши, що «триває зачистка території міністерством оборони спільно з силовими структурами».

Керівник обласної влади додав, що «під час евакуаційних заходів» померла жінка 1941 року народження, «причини наразі встановлюються».

Губернатор Гладков опосередковано підтвердив, що частину території Бєлгородської області російські військові і силовики досі не контролюють.

«Є інформація про те, що в тих населених пунктах, у які зайшов супротивник, є двоє поранених мирних жителів. Поки що до них силовики не змогли дійти. Завдання зараз зранку номер один. Сподіваюся, максимально швидко зможемо їх евакуювати та доставити до лікувального закладу. Загиблих серед мирного населення на сьогоднішній день немає. Усі необхідні дії із боку силових структур проводяться. Чекаємо на завершення контртерористичної операції, яка вчора була оголошена», – вказав Вʼячеслав Гладков.

Нагадаємо, Пригожин розкритикував Міноборони РФ за неспроможність зміцнити російські кордони та захистити Росію.

22 трав. 2023 15:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

121

0
Створюють «смугу безпеки» для захисту українців – ГУР про події в російському прикордонні

Операцію проводять виключно громадяни Росії.


253456_1-1

22 травня у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом з'явилась інформація про прихід на територію області про прихід на територію області російських добровольців. Місцева влада називає їх українською ДРГ.

Легіон "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу" проводять операцію на території Бєлгородської області для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців. Про це сказав Суспільному речник ГУР Юсов.

За його словами, операцію проводять виключно громадяни Росії.

Нагадаємо, російські повстанці заявили про «визволення» села Козинка.