Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+12
$   41.02
  45.56

17 груд. 2023 13:20

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Культура
0

382

0

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік

Підбірка новорічних комедій.


Screenshot_1

Новорічні фільми стали невід’ємним атрибутом зимових свят. Різдвяні стрічки дозволяють зануритись у казкову атмосферу зміни року. Але знайти цікаве кіно про Новий рік, яке раніше ще не дивилися, складне завдання.

Редакція Україна.info пропонує підбірку нетипових новорічних комедій, що відрізняються від одноманітних історій.

Поганий Санта (Bad Santa) 2003

«Поганий Санта» - одна з найдивніших новорічних комедій, знятих на сьогодні. Головний герой у виконанні Біллі Боб Торнтона - цілковита протилежність позитивного персонажа. Він злодій, п’яниця та людина далека від загальноприйнятих моральних принципів. Раптово для себе Віллі починає допомагати хлопчику-невдасі, якого доглядає бабуся поки батько у в’язниці за фінансові махінації. Що з цього вийде? Звичайно, нічого хорошого, але фінал стрічки більш зворушливий, ніж у традиційних «святкових фільмах». 

Стрічку спродюсували брати Коєн. Завдяки своїй «нетиповості» та брутальному гумору, кіно здобуло любов глядачів. 

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік

Поганий Санта 2 (Bad Santa 2) 2016

У 2016 році на екрани вийшло продовження історії «Поганого Санти». Події відбувають в наш час, а стрічка розповідає, що сталося після першої частини. Хоча фільм і не зміг досягнути попередньої слави та провалився у прокаті, але вийшов веселим та в дусі оригінальної картини. Аморальний Санта знову постає тут у всій красі, а до знайомих персонажів додаються й нові.

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік - фото 2

Моя грандіозна ніч (Mi gran noche) 2015 

«Моя грандіозна ніч», або за іншим перекладом «Убивчий вогник» - це іспанська комедія 2015 року, яка незаслужено пройшла повз українського глядача. Фільм розповідає про зйомки телевізійної версії новорічного концерту, де все ось-ось піде шкереберть. Неймовірний сценарій, який більше схожий на досконалу виставу, красунчик Маріо Касас і багато, дуже багато якісного гумору на навколоноворічні і не тільки теми. Що ще потрібно?

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік - фото 3

Полювання на Санту (Fatman) 2020

Комедійний бойовик «Полювання на Санту» не претендує на лаври культового кіно, але здатен здивувати. По-перше, Мел Гібсон у ролі бородатого новорічного дідугана неочікувано виглядає дуже органічно, по-друге, ельфи, які виконують контракт для оборонки США - це щось новеньке. По-третє, дивно, коли абсурдний невідомий фільм раптом краще нагадує про знецінення свята Нового року та меркантильне ставлення до нього, ніж усі стрічки вищого ешелону Голлівуду.

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік - фото 4

Люта нічка (Violent Night) 2022

Ультранасилля та криваве місиво на екрані давно увійшло в моду і знайшло своїх поціновувачів серед кіноглядачів. Хто б міг подумати, що в подібному жанрі можна відтворити новорічну комедію. «Лютій нічці» із зірковим актором Девідом Гарбором у головній ролі це, без сумніву, вдалося. Стрічка нагадує суміш «Сам у дома», але зі смертельними пастками, та  «Міцного горішка», де замість Брюса Вілліса з терористами б’ється втомлений Санта-алкоголік. Йо-хо-хо.

Санту краще не дратувати: 5 нетипових комедій про Новий рік - фото 5


Автор - Михайло Чорнопиский