Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
нд, 08 вересня
+13
$   41.02
  45.56

13 лип. 2024 14:31

Останнє оновлення  
29 лип. 2024 14:01
Події
0

108

0

ЗСУ проводять обмежені контратаки на окремих ділянках фронту – ISW

ЗСУ проводять обмежені контратаки на окремих ділянках фронту – ISW

Експерти висловлюють сумніви, що росіяни зможуть захопити великі території в Україні.


Українські війська намагаються перехопити тактичну ініціативу, проводячи обмежені контратаки на окремих ділянках фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

За оцінками західних і американських офіційних осіб, українські сили продовжуватимуть оборонятися протягом наступних шести місяців і не зможуть провести широкомасштабну контрнаступальну операцію до 2025 року.

Однак, за словами аналітиків ISW, українські війська вже намагаються перехопити тактичну ініціативу, проводячи обмежені контратаки на окремих ділянках фронту. І вони будуть здатні проводити обмежені контрнаступальні операції, навіть перебуваючи в основному в обороні, в залежності від надходження західної допомоги.

Газета The New York Times поінформувала 11 липня, що високопосадовець НАТО заявив, що Україні доведеться дочекатися більшої західної допомоги у сфері безпеки і розгорнути більше своїх сил на фронті, перш ніж проводити контрнаступальні операції. І що Україна, ймовірно, не зможе провести ці операції до 2025 року.

Як зауважив високопосадовець оборонного відомства США, українські війська залишатимуться в обороні протягом наступних шести місяців (до січня 2025 року), додавши, що російським армійцям навряд чи вдасться досягти значних успіхів за цей час.

На думку експертів, російські війська нині навряд чи зможуть досягти оперативно значущих успіхів в Україні, а сформульована президентом РФ Володимиром Путіним теорія перемоги має на меті послідовне поступове повзуче просування російських військ, а не швидке оперативно значуще маневрування.

За даними аналітиків, Україна вирішує свої кадрові проблеми і формує кілька нових бригад, а надання західної безпекової допомоги, необхідної для оснащення цих бригад, визначить, коли і в якому масштабі Україна зможе контратакувати.

Нагадаємо, 149 бойових зіткнень відбулося минулої доби.