Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа

Національна мережа незалежних медіа
Національна мережа незалежних медіа
сб, 04 травня
+12
$   39.4
  42.34

27 берез. 2024 06:55

Останнє оновлення  
27 берез. 2024 06:55
Спорт
0

1172

0

Збірна України здобула перемогу над Ісландією та завоювала путівку на Євро-2024

Збірна України здобула перемогу над Ісландією та завоювала путівку на Євро-2024

«Синьо-жовті» вчетверте в історії зіграють у фінальній частині континентальної першості.


26 березня українська збірна футболу перемогла Ісландію з рахунком 2:1 у плей-оф відбору чемпіонату Європи 2024 року, отримавши путівку до фінального турніру.

Як пише «Суспільне Спорт», Україна зберігала шанси на пряму кваліфікацію з основної частини відбору. Проте у вирішальному матчі групової стадії команда Сергія Реброва зіграла внічию з Італією (0:0) та залишилася третьою в групі.

У плей-оф українці стартували з вольової перемоги над Боснією та Герцеговиною (2:1) завдяки голам Романа Яремчука і Артема Довбика. Ісландці в іншому півфіналі завдали розгромної поразки збірній Ізраїлю – 4:1.

Збірна України здобула перемогу над Ісландією та завоювала путівку на Євро-2024

Як пройшов фінальний матч

На початку матчу Україна мала перевагу у володінні м'ячем. Натомість найгострішу нагоду стартових 15 хвилин створили ісландці.

Україна на старті зустрічі пробивала по воротах суперників, але після ударів Георгія Судакова, Віталія Миколенка та Руслана Маліновського м'яч проходив повз площину.

Стартові пів години поєдинку завершилися голом Ісландії. Альберт Гудмундссон технічно позбувся опіки кількох суперників і виконав прицільний удар з-за меж штрафної – 1:0 на користь гостей.

За кілька хвилин Україна відповіла ударом Георгія Судакова, що цілив у ворота з гострого кута – воротар Гакон Вальдімарссон перевів м'яч на кутовий.

Незадовго до перерви м'яч опинився у воротах гостей. Роман Яремчук замкнув простріл Віктора Циганкова, але судді після перегляду VAR зафіксували у вінгера «Жирони» офсайд.

Збірна України здобула перемогу над Ісландією та завоювала путівку на Євро-2024 - фото 2

Україна відновила паритет на 54-й хвилині. Віктор Циганков у сольному проході обійшов кількох захисників і без перешкод вразив нижній кут воріт – 1:1.

Торстейнссон у другому таймі міг вдруге вивести Ісландію вперед, але загрозу після його удару відвів Лунін – дістав м'яч з-під поперечини і перевів його на кутовий.

Другу вольову перемогу в плей-оф Україні врешті приніс Михайло Мудрик. Вдруге за матч асист оформив Георгій Судаков, після передачі якого вінгер «Челсі» поцілив у нижній кут – 2:1.

Українських футболістів привітав Володимир Зеленський.

«Дякую, хлопці!

Дякую, збірна!

За надважливі емоції для всієї країни.

За надважливу перемогу і вихід на Євро.

За те, що вкотре довели: коли українцям важко, але вони не здаються і продовжують боротьбу, тоді українці неодмінно перемагають.

В часи, коли нас щодня хочуть знищити, ми щодня доводимо: українці є і будуть!

Україна є і буде!

Дякуємо за перемогу!

Слава Україні!» - написав президент у соцмережі.